• Középfülgyulladás megelőzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt fül-orr-gégész szakorvos! Tengerparti nyaralás előtt állok, de sajnos néhány évvel ezelőtt pont egy ilyen nyaralásom végződött hosszan (közel másfél hónapig) elhúzódó, fájdalmas, kétoldali középfülgyulladással. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e valamilyen fülgyulladást megelőző szer (fülcsepp, fülolaj stb.)amellyel elkerülhetem az újabb gyulladást? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a középfülgyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! Egészen biztos abban, hogy nem hallójárat gyulladása volt? Mert a középfülgyulladás nem szokott hetekig elhúzódni és fájni végig. Ha mégis középfülbaj volt, akkor kerülje a klóros medencét és preferálja a tengert, valamint használjon orrsprayt (pl. Nasic), ha a füle eldugul és nem bírja orrfújáskor kiegyenlíteni. Ha hallójárat gyulladás a kérdés, akkor pedig A-cerumen olajat, paraffin olajat lehet vízbe menetel előtt megelőzésre, és vagy bóralkoholos fülcseppet, vagy receptre kapható antibiotikum és sztreoid tartalmú (pl. Ortosporin, Garasone) fülcseppet, ha a viszketés-fájdalom föllépne.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 25., 11:47; Megválaszolva: 2011. május 26., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés