• Már nem birom tovább

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Én már teljesenn elvagyok kesredve 29éves fiatal nő beteg vagyok. lassan 2 éve vannak állandó jellegűszédülés problémáim ami már nagyon aggasztó mert emiatt nem tudok 2 éve boltba menni a munkám sem tudom rendesen végezni és nem tudok egyedül közlekedni az utcán mert attól félek hogy neki megyek valaminek.Minden viszgálaton átestem ami létezik és negatív eredményekkel zártam le.A legrosszabb utoljára pszichiáterhez küldtek mert hogy ez lelki eredetű dolog a neurologus szerint ott minden féle antidepit felirtak mert mindegyiktöl rosszul lettem 3 honapig nem tudtam dolgozni semmit sem táppénzem voltam volt olyan felsem tudtam kellni totál leszedált engem.Akkor abban maradt az orvos szedjem a frontint napi 3x0.25 na az meg teljesen bodultá tesz engem ha beveszem lassan ahogy megszoktam nem volt elég igy növelte 0.5re 3x elég nagy dozis ettöl meg teljesen elvagyok álmosodva és persze hiába szedem már több mint fél éve ugyan ugy szédülök. Az egész torturám erős fejfájással kezdödött és ehezz társult hozzá szép lassan a reggeltöl estig való szédülés ami lefekvéskor megszünik.És nekem eze a furcsa ha vizszintben fekszem és esetleg uszom a vizben semmit nem szédülök jól érzem magam de mikor felkellek akkor egész napom tönkre teszi ez az állandó szédülés igy nem lehet dolgozni nem lehet boltba járni.Én egy élet vidám nö voltam aki nagy önbizalommal rendelkezett és ez a szédülés teljesen tönkre tette az életem az önbizalmam és az hogy senki semmit nem tud mondani csak kisérleteznek rajtam.Már aludni sem tudok ugy ahogy szokatm nem alszom mélyen felületes lett az alvásom és nem tudom magam kipihenni emiatt.Vann mikor a munkahelyen lefagyok és nem tudom a lábam felemelni és mozditani visszakell fordulnom.Vajon mi lehet ez mert szeretném már az életem vissza kapni örökere.Köszönöm elöre is a választ.

        Dr. Horváth Tamás válasza a szédülés témában

        Tisztelt Hölgyem! Elég rosszul hangzik, amit írt, de sajnos a távolból én sem tudom megmondani, hogy mi a baja. Amennyiben nem forgó jellegű a szédülés, akkor nagy eséllyel nem belsőfül eredetű a problémája. Mindenesetre annyit tudok csak mondani, hogy a legtöbb szédüléses betegségen hosszú távon javít az egyensúlyozószerv provokációja, a vestibularis torna. Ez átmenetileg legtöbbször maga provokálja a szédülést, de később javít az állapoton. Érdemes a fejet, nyakat naponta sokszor, főleg reggel tornáztatni.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 22., 18:24; Megválaszolva: 2011. május 24., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...