• Tüszős mandulagyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Szakértő! Óvódás korú kislányomnak nagyon hirtelen lett 39 fok feletti láza, rázta a hideg. Ízületi fájdalmakat jelzett, mást nem. Orvosunk tüszős mandula gyulladást állapított meg és antibiotikumot írt fel. Kicsit megijedtem, mert tudtam milyen fájdalmas betegség...Azt olvastam, pár napig tünet mentes, utána jelentkezik a fájdalom. Nos nálunk a kicsinek még a torka sem fájt, sem a füle, nem köhögött, láza már másnap nem volt. Rendesen evett, jókedvű volt. Két napig rettenetesen horkolt és ennyi....Mikor vissza vittem kontrollra a doktornő azt mondta, hogy igen a mandulái voltak, mert még kicsit mindig duzzadtak a mirigyei. Ilyen jellegű betegségnél, hogy lehet, hogy nem fáj a torka? Egyáltalán az lehetett? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Balogh Andrea válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező! Először is azt javaslom, hogy bízzon orvosában, ha ez nincs meg az senkinek sem használ. A tüszős mandulagyulladás olyan látható elváltozással jár amit úgy gondolom egy kolléga sem téveszt el. A 3. dolog, hogy a mostanában én is látok olyan tüszős mandulagyulladást amikor a láz az első jel és a kis beteg torka még nem is fáj illetve van, hogy láz nincs, de azzal jön, hogy már az anyukája tüszőket lát rajta és valóban így volt. Tehát a betegség kórokozó és szervezet függő. Mindenkinek a szervezete különbözőképpen reagál a különböző fertőzésekre. Ez nem tankönyvi dolog, hogy egy betegség így vagy úgy zajlik le. Vannak általános dolgok, de a kivétel mindig erősíti a szabályt. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 22., 16:44; Megválaszolva: 2011. május 24., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés