• Dugulás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Olyan problémám van, hogy múlt héten számítógépezés(nem játék, se nem zenehallgatás) bedugult a fülem és alig akart kidugulni, de nagy nehezen kijött, viszont azóta mintha csengene a fülem(változó frekvenciával), és mintha picit még be is lenne dugulva. Nem hangosan, de kicsit zavaróan. E mellett tökéletesen hallok. Mai nap használtam fülgyertyát, talán egy kicsit mintha használt is volna. Voltam tegnap fülészeten, azt mondta a doktornő, hogy nem lát benne semmit és azt mondta igyak spanyol bort, mert abban van valami összetevő ami jó rá. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e még dugulás, könnyebb probléma, vagy valami komoly? Válaszát köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a füldugulás témában

        Tisztelt Uram! A "dugulást" vezetéses vagy idegi típusú halláscsökkenés is okozhatja. Ha orrcsepp, gyakori orrfúvás hatására rendbejön, akkor az előbbi (nyomáskülönbség) okozta, ha nem változik, akkor néhány napon belül hallásvizsgálat indokolt, hogy kizárják az idegi típusú hirtelen halláscsökkenést, az utóbbi állapot ugyanis 2 héten belül kezelendő, hosszas fennállása után javulás már nem várható. Hallásvizsgálatra akár a legközelebbi hallókészülék centrumban is jelentkezhet (függetlenül attól, hogy nem szorul hallókészülékre).

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 19., 18:26; Megválaszolva: 2011. május 23., 23:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: