• Sinusitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr.Horváth Tamás úr részére! Elnézést kérek a technikai hibáért. Ezen a linken a kép megtekinthető. Várom szíves véleményét......... https://picasaweb.google.com/lh/photo/qTc1xVdq8xuX6M6u-bNX9dEwlxuHrOuTHFxfVXaQEHs?feat=directlink

        Dr. Horváth Tamás válasza a sinusitis témában

        Tisztelt Uram! Hát, őszintén szólva még így is nehéz véleményt alkotni, mivel csak az látszik, hogy mintha a bal arcüregben több levegő lenne, mint a jobb-ban, bár egy röntgenes biztos még jobban meg tudná ítélni. Az Ön arcürege már látott egyet s mást, szóval ilyen esetben egyáltalán nem biztos, hogy ez egy rossz röntgen. Elnézést a hasonlatért, de egy karambolos autó motortere sem olyan, mint egy vadonatújé, de attól még lehet, hogy jól szuperál a motor. Önmagában a röntgen eredménye még nem feltétlen jelent rosszat, ha nincs panasza. Nyilván ha van bármi panasz (orrdugulás, garati váladékcsorgás, orrváladékozás, stb.), az persze más dolog, de akkor viszont a CT nagyságrendekkel több információt ad, mint a röntgen. Szóval panasz esetén inkább CT-t javasolnék. Az tud csak dönteni esetleg a további kezelésről (helyi kezelés vagy műtét).


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 10:07; Megválaszolva: 2011. május 19., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: