• Mandula műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor/doktornő! Nem gyakran szoktam beteg lenni, és mandulagyulladásom legutóbb óvodában volt, 7-8 éve. Nem rég repültem először, és azóta kicsit hasogatott a fülem, és a betegség miatt felerősödött. Antibiotikumot szedek, életemben először, most tartok a felénél. Anyukámmal elmentünk fül-orr-gégészetre, de nem oda ahova járni szoktunk. Azt mondta az orvos, hogy orrsövényferdülésem van, de ez a családomban gyakori, így nem lepett meg. Mondta a doktor, hogy szerinte állandó mandula gyulladásom van, és menjek vizsgálatokra, leoltásra ( amiről nem tudom, hogy pontosan mi ), vérvételre, és nyálminta vételre. Nem értem, hogy lehetne állandó gyulladásom, ha ilyen ritkán vagyok beteg. Érdemes lenne mandula műtéten átesni?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező! A krónikus mandulagyulladás nem okoz markáns tüneteket, úgy mint az akut gyulladás, de gócként szerepelhet. Amennyiben erről van szó, az műtéti indikációt jelent.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 13., 23:14; Megválaszolva: 2011. május 16., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés