• Mandulaproblémák??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az elmúlt időszakban többször is beteg voltam. Minden betegség torokfájással kezdődött, amit légszomj követett, de ekkor már a torkom nem fáj. (lázam nem volt). Antibiotikumot írt fel az orvosom, ennek hatására mindig meggyógyultam, de 1-2 hétre rá újból kezdődött minden. A mandulámon egy sárgás színű tok található. Azt szeretném megkérdezni, hogy a gyakori megbetegedés és légszomj köthető a mandulához? Ha igen, akkor mi a teendő? Mandulaműtét indokolt vagy további antibiotikummal kezelhető a probléma??

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mandula témában

        Kedves Kérdező! elképzlhető hogy van egy krónikus mandulamegnagyobbodása, és ez akutan időről időre fellángol. Amennyiben így van, akkor javasolt a mandulaműtét, mert a krónikusan gyulladt mandula szerkezet úgy átalakul, hogy az antibiotikumok nem is tudják kellő mértékben hatásukat kifejteni. Ennek eldöntése fül-orr-gégszeti vizsgálattal lehetséges. A megnagyobbodott mandula légzési akadályt képezhet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 02., 00:29; Megválaszolva: 2011. május 03., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés