• Tartós fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Pár éve tartó kétoldali fülzúgásom van, elég enyhe, mert csak este hallom a tökéletes csendbe. (Ha jól emlékszem 17000 Hz-ig hallok) Kivizsgáltak, (CT, hallás vizsgálat, idegrendszeri vizsgálta, szemvizsgálat) az eredmények alapján elküldtek egy értágító infúziós kezelésre, amely végül teljesen eredménytelenül zárult. Maga az infúziós kezelést végző orvos is azt mondta már a kezelés megkezdése előtt, hogy valószínűleg nem fog segít. A neten számos lehetséges gyógymódot is olvastam, kezdve a fül kimosásától a biotron lámpázáson át a nyugtató szedéséig. Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan kezelés, esetleg homeopátiás szer, ami segíthet. I lletve ha a fül kimosása segít, azt az orvos a vizsgálat során láthatja, hogy szükséges-e? Köszönettel:

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülzúgás témában

        Tisztelt Hölgyem! A fülmosás csak fülzsír okozta zúgáson segíthet, azt pedig az első fülbenézéskor meg lehet állapítani. Az interneten fellelhető gyógymódok nagy része legfeljebb ugyanolyan eséllyel gyógyíthat, mint az értágító kezelés, bár nyilván meg lehet próbálni mást is, ha egyszer az nem segített. Privát véleményem szerint a legjobb az ún. maszkolás, azaz kerülni kell a csendet, valami mindig szóljon a háttérben. Ezzel kvázi le lehet szoktatni magunkat a fülzúgásról. Ugyanis már nem is annyira fülészeti betegségnek gondoljuk a zúgást, hanem elsősorban központi idegrendszeri eredetűnek, erről már írtam itt: http://enthouse.blog.hu/2010/06/24/a_fulzugas_kozponti_idegrendszeri_eredete


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 11:11; Megválaszolva: 2011. április 28., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: