• Mandula okozhat ilyen problémát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Doktornő/Úr! Több hónapja fáj a nyakam, az izületeim, és mostanában a bal oldali álkapocs, fültő is nyomásra érzékeny...ez mellet szédülök, és fülzúgásom is van. Régóta észrevettem, hogy a bal mandulámon néha mandulakő látszik, és amikor ez kialakul, előtte, és utána pár napig még levert, bágyadt is vagyok... Egyébként a mandulám nem fáj, és kívülről sincs megduzzadva.... Voltam FOG rendeleésen, de akkor épp nem volt rajta ez a fehér valami, így a mandulámat nem nézegették.... Ennek ellenére lelet hogy krónikus mandula gyulladás okozza az izületi fájdalmaimat, nyak és fültő problémákat? Létezhet, hogy a mandulán nem látszik semmi, nem vagyok lázas, a vérképemen nem látszik gyulladás, és mégis problémás gócként viselkedik a mandula? Tervezem, hogy elmegyek még egyszer FOG vizsgálatra, de kíváncsi vagyok Ön mit tanácsol...illetve valamilyen teszttel kimutatható-e a dolog, mielőtt esetleg rábeszélnek az eltávolításra.....feleslegesen nem vetetném ki....csak ha az egyéb bajokat megoldja! Esetleg lehet pneumococcus ferzőzés is...ez kimutatható valahogy? Köszönöm válaszait! Tisztelettel: B. Miklós

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandula témában

        Tisztelt Uram! A krónikus mandulagyulladás sok másodlagos bajt okozhat, olyasmiket is, mint az Ön tünetei. Főként a Streptococcus pyogenes bacillusra adott túlzott immunválasz által. Általában a mandulára rányomva szoktuk igazolva látni ezt a föltevésünket (ilyenkor genny nyomható ki onnan). De sajnos azt is el kell áruljam, hogy az ok-okozati összefüggés soha nem bizonyítható előre, csak akkor, ha a mandulaműtét után utóbb a panaszok elmúlnak. Csak valószínűségeket tudunk megállapítani előre bármilyen vizsgálattal.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 13., 08:32; Megválaszolva: 2011. április 14., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: