• Megnövekedett nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A baloldali fülcimpám alatt egy fájdalmatlan, kemény nyirokcsomó tűnt elő. Hogy kötött-e, nem tudom megállapítani, de talán, mintha mozogna picit. Megfázásom nem volt mostanában, sem lázam, amire visszavezethetném ezt a megnagyobbodást. Ami egy időben történt vele, hogy a bal fülcimpánban egy óriási (borsónyi) fájdalmas pattanás növekedett, ami nem fakadt ki, hanem kb. 2 hete "benn ragadt", mintha valami zsírcsomó lenne. Ezzel összefüggésbe hozható a nyirokcsomó megnagyobbodása? Jövő héten tervezem mindenképpen, hogy felkeresem a háziorvosomat, de addig is számítok a segítségére. Még egy valamit kérdeznék meg. A bal kulcscsonthoz, ha MÉLYEN benyúlok, akkor érzek ott is puha nyirokcsomót. Az nem számít megnagyobbodásnak? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül alatti nyirokcsomó témában

        Tisztelt Hölgyem! Nyilván pontosabb választ csak egy vizsgálat során lehet adni, de a fül alatti nyirokcsomó megnagyobbodását simán okozhatja akár a fülében lévő gyulladásos folyamat is. A kulcscsont környéki csomót illetően sajnos nem tudok nyilatkozni.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 07., 21:31; Megválaszolva: 2011. április 10., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: