• Füldugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, Már hosszabb ideje küzdök csak a jobb fülemet érintő füldugulással. Fájdalmat nem okoz, de rendkívül kellemetlen érzés, ráadásul határozottan rosszabbul is hallok a jobb fülemre, mint a balra. A szakorvosi vizsgálat során már két alkalmmal is (legutóbb négy hónapja) egyszerű fülmosást kaptam, ami pár hétre megoldotta a problémát, de utána ismét kiújult. Kérem, adjon javaslatot ezen egyszerűnek tűnő, de annál kellemetlenebb panaszra. Előre is köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a falláscsökkenés témában

        Kedves Beteg!

        A halláscsökkenés számtalan okból létrejöhet. Általában vezetéses halláscsökkenésről beszélünk akkor, ha a levegő rezgései nem tudnak eljutni a belső fülben levő idegekhez, és ezért az idegek nem tudják érzékelni a hangot. Idegi halláscsökkenés esetén viszont maga az ideg nem tudja feldolgozni az oda jutó rezgéseket megfelelő módon.

        A levelében leírtak alapján Önnél valószínűleg egy visszatérő hallójáratgyulladás lehet a halláscsökkenés hátterében, amit egy gomba vagy baktérium okozhat.A betegség során a hallójáratban felgyülemlő váladék zárhatja el a hallójáratot, halláscsökkenéshez vezetve.

        Érdemes lenne a hallójárati váladékot letenyészteni, és célzottan kezelni a gyulladást.Gombás fertőzés esetén ez kb. 2 hét kezelést  jelent, mert különben gyakori kiújulásra számíthatunk.

        Dr. Nedró Zoltán fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-03-26 19:26:54; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés