Dobhártyaműtét

Tisztelt Doktorúr! 17 éves fiammal kapcsolatban szeretnék kérdezni. 2010. augusztusában focizás, fejelés közben fülét érte ütés, s akkor dobhártyarepedése és agyrázkódása volt. Decemberig a fülorrgégész javaslatára vártunk, hogy a természetes gyógyulás megtörténjen. Sajnos a lyuk nagy volt /szinte az egész kiszakadt/, így csak kis mértékű javulást tapasztalt a Doktor úr. A vizsgálatok enyhe hallásvesztést mutattak. December végén tympanoplasticara került sor, traumás dobhártyarepedése miatt. Más beavatkozás nem történt. A műtét során komplikáció nem történt. Állandóan járunk kontrollra. A Doktor úr a műtét előtt azt mondta, hogy 1-2 hónap amíg visszatér a hallása. Most sem hall rendesen a jobb fülére. Orvosa szerint legyünk türelemmel, mert a hajszálereknek be kell rendesen hálózni a az új dobhártyát. Szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen műtét után, mennyi időnek kell eltelnie, hogy a hallás visszatérjen? Hogyan gyorsítható a gyógyulási folyamat? / esetleg vitaminok stb/ Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Margó

Dr. Horváth Tamás válasza dobhártyaműtét témában

Tisztelt Hölgyem!

1-2 hónap általában a gyógyulási idő, de néha benne van a pakliban egy elhúzódóbb felépülési idő is. Szerintem még egy kicsit várjanak, de legkésőbb egy újabb hónap múlva már biztosan a végleges állapotba kerül a beültetett lebeny, így akkor már jól kellene hallania.

Kérdés: 2011. március 26., 20:13; Megválaszolva: 2011. március 29., 17:58
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés
Orrnyálkahártya duzzanata