Ízlelőbimbók megnagyobbodása 2 éves mandulaműtét után

Tisztelt DrNő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy soha életemben nem tapasztaltam ezt (2 évvel ezelőtt ki kellett venni a torok mandulláimat) , hogy előjön az a probléma pláne ha torok gyulladásom van vagy már rég elmúlt, hogy 4-5 ízlelő bimbó megnagyobbodik és zavar kellemetlen minden egyes nyeléskor kb. felezett sárgaborsó nagyságúak. Háziorvosom szerint normális és nem kell semmivel sem kezelni majd lelohad magától és ne turkáljak a számban! ha van a torok gyulladásomra antibiotikus kezelés elmúlik, de ha nem megyek orvoshoz nincs lázam, sem a septofort, sem a strepsilsek nem segítenek. Arra szeretném kérni válaszoljon ez így normális? nincs egy jó "valami" ami elmúlasztja ezeket és normális lesz? Előre is köszönöm válaszát! Köszönettel: Fné

Dr. Horváth Tamás válasza Ízlelőbimbó megnagyobbodás témában

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos így látatlanban nem tudom megítélni, hogy ez tényleg normális-e, vagy mégsem. Nem kizárt, hogy Önnek van más, belgyógyászati jellegű betegsége, például reflux, és az okozza a tüneteket. Ezzel együtt, érdemes lenne megmutatni egy fül- orr- gégésznek is a torkát.

Kérdés: 2011. március 24., 10:55; Megválaszolva: 2011. március 26., 00:35
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés
Orrnyálkahártya duzzanata
Nyelési nehézség
Tisztelt Doktor úr! A háziorvosom szerint tüszős mandulagyulladásom van! Kedden kezdődött, szerdán 40 fokos lázzal feküdtem. Csak a bal oldalamat...