Hallójárat gyulladás után...

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az előzőhét folyamán csúnyán megfáztam, aminek egy pár napos láz, és egy hallójárat gyulladás lett a vége. A füleim eleinte be voltak dugulva teljesen, ami miatt 2 napon keresztül alig tudtam aludni (napi 1-2 óra) . Hétfőn elmentem fül-orr-gégészetre, ahol a doktor úr megállapította a hallójárat gyulladást, felírt egy Garosone nevű fülcseppet és hazaküldött. A füleim azóta nincsenek teljesen bedugulva, de a hallásom még nem tért vissza teljesen, minden tompa még. A mai napon a fülészt újra meglátogattam, aki azt mondta, hogy a gyulladás már megszűnt a fülemben. A kérdésem az lenne, hogy mikor tér majd vissza a rendes hallásom? Lehetséges lenne az, hogy a hallásvesztésem nem a gyulladás miatt volt, hanem más eredete van? 2 napja tapasztalom, hogy az állkapcsom fáj, főleg rágáskor, de nekem azt mondták ez velejárója a gyulladásnak. Nem tudom most mihez kezdjek, kérem segítsen. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Papp Norbert.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fül-orr-gégészet témában

Kedves Norbert!

Nagyon nehéz a kérdést orvosi vizsgálat nélkül megválaszolni. Az a sejtésem, hogy Önnek megfázása miatt fülkürthurutja is volt a hallójárat gyulladása mellé. Bár a tompa hallást a hallójáratban, illetve a dobhártyán maradt beszáradt váladék is okozhatja, úgy vélem, hogy ezt a fül-orr-gégész kolléga említette, illetve eltávolította volna. A rágás közben érzett fájdalom a hallójárat gyulladásának következménye, hamarosan el fog múlni, javaslom, hogy a Garasone-t még csöpögtesse, összesen 1 hétig.

Ami a fülkürt hurutot illeti, egészítse ki a kezelését napi 4-6 alkalommal (orrba) befújt náthára való orrspray készítménnyel, valamint az orrspay használata után 3-4 perccel erős orrfúvással, ha már nincs váladék az orrában, akkor akár mindkét orrnyílás befogása mellett próbáljon fújni úgy, hogy mindkét fülében pattanó hangot halljon. Így újra munkára bírja a szellőzést biztosító fülkürtöt. Ha a panaszai további 1 hét múltán nem változnak, akkor ismételt vizsgálat, esetleg hallásvizsgálat javasolt.

Kérdés: 2011. március 10., 17:28; Megválaszolva: 2011. március 11., 13:07
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
A fülében lévő kristály elmozdult
Édesanyám fülében lévő kristály elmozdult. Korábban volt egy orvos aki kiforgatta, Dr. Suller (elnézést kérek ha rosszul írtam a nevét) . De...
Krónikus orrmelléküreg gyulladás
Jó napot! Egy hosszan elhúzódó problémámmal kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Körülbelül már 2 éve folyamatosan vannak fül-orr...
Mi lehet a fülemmel
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy mikor hirtelen fel állok vagy sietek akkor a jobb fülem elkezd lüktetni hallom a szívdobogásom és...
fül orr gége
Leletem a következő Bo tonsilla felső pólusán detritus tűnik át, alsó részén retenciós cysta hogyan kezelhető
Gégerák?
Elég hosszú ideje, kb 2 éve a nyakam jobb oldalán elég nagy nyirokcsomó látható, melynek a háziorvosom nem tulajdonitott nagy jelentőséget.Kb 3...