Nem érzem az ízeket

TISZTELT DOKTORNŐ - Jobb oldali subtotális dobhártya perforáció miatt műtöttek 9-napja. A jobb fülemen tympanoplasztikát végeztek, mely során a hallócsontláncolat mobilis volt. Kérdéseim a következők: Szükséges lesz-e egy következő műtét? A következő kérdésem: A műtét óta nem érzem az ízeket.- ez az érzés meg fog változni? Előre is köszönöm válaszát..

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza fül-orr-gégészet témában

Tisztelt Uram!

Ha nem volt cholesteatoma a középfülben, és nem lyukad ki újra a dobhártya, akkor valószínüleg nem kell újabb műtét. Az ízérzés zavarát a chorda tympani nevű kis ideg bántalma okozhatja, ami a műtét során jöhet létre. Sajnos rossz helyen fut, legalábbis a műtét szempontjából, és néha átmenetileg romlik a működése, ritkán pedig abszolút tönkremegy, még akkor is, ha nem került átvágásra. Mindenesetre még jó eséllyel javulni fog az ízérzése, kétségtelen, hogy benne van a pakliban egy végleges funkcióvesztés is.

Kérdés: 2011. február 24., 13:23; Megválaszolva: 2011. február 26., 13:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
A fülében lévő kristály elmozdult
Édesanyám fülében lévő kristály elmozdult. Korábban volt egy orvos aki kiforgatta, Dr. Suller (elnézést kérek ha rosszul írtam a nevét) . De...
Krónikus orrmelléküreg gyulladás
Jó napot! Egy hosszan elhúzódó problémámmal kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Körülbelül már 2 éve folyamatosan vannak fül-orr...
Mi lehet a fülemmel
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy mikor hirtelen fel állok vagy sietek akkor a jobb fülem elkezd lüktetni hallom a szívdobogásom és...
fül orr gége
Leletem a következő Bo tonsilla felső pólusán detritus tűnik át, alsó részén retenciós cysta hogyan kezelhető
Gégerák?
Elég hosszú ideje, kb 2 éve a nyakam jobb oldalán elég nagy nyirokcsomó látható, melynek a háziorvosom nem tulajdonitott nagy jelentőséget.Kb 3...