Orrpolip műtét, kezelés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Az orrüregi polipokat helyi érzéstelenítés mellett és altatásban is el lehet távolítani. A testvéremen mindkét beavatkozást elvégezték de az orrpolip kiújult. Az ismételt műtét kockázatos, mivel a szíve nem bírja a két eljárás nehézségeit. Ilyen esetben mit lehet tenni, belemenni egy műtétbe legyen az helyi érzéstelenítéssel vagy altatással? Milyen módon lehet gyógyítani, tünetmentesíteni?

Dr. Horváth Tamás válasza orrpolip témában

Tisztelt Hölgyem!

Az orrpolipokat sajnos 2011-ben sem lehet végleg eltüntetni, csak kezelni. Viszont erre jók a szteroidos orrspray-k, illetve alkalomszerűen -évente 1-3 alkalommal- lehet adni tabletta formában is szteroidot. Vagy ez, vagy a műtét. A szteroid kérdését okvetlen beszéljék meg a fül- orr- gégészükkel, illetve szükség lehet belgyógyászati vizsgálatra is, ha a szívével baj van.

Kérdés: 2011. február 18., 20:33; Megválaszolva: 2011. február 21., 16:07
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Szédülés, fejfájás, orrpolip
Jó napot az lenne a kérdésem ma volt ct vizsgálatom aminek az eredménye: A jobbsin.max-ban, az üregjo részét kitöltő polypoid nyálkahártya...
Orrpolip, CT eredmény
Üdvözlöm! Lassan egy éve használom a Mometazon Sandoz orrsprayt orrpolip ellen, illetve Azomyr allergia gyógyszert szedek. A nyár folyamán 2 hónapig...
Orrpolip kezelés szoptatás alatt
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a szoptatás alatt lehet-e a alkalmazni a szteroidos orrsprayket orrpolip kezelésére? Válaszát...
Orrpolip műtét szükségessége
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Egy hónapja CT vizsgálattal beigazolódott hogy orrpolipom van.Rhinocort Aqua orrsprét használok azóta napi rendszerességgel...
Medrol Orrpolipra?
Jó napot! 3 éve műtöttek bal oldali orrpolippal, azóta tünetmentes. Most ismét előjött a jobb oldalon, de még korai fázisban van. Fül-orr...