Orrdugulásom évtizedek óta nem múlik

Kedves dokik! Az életem az állandóan visszatérő orrdugulás miatt nagyon fársztó és idegesítő. Az orrdugulás álltalában este tör rám valamikor mind2 orjuk valamikor csak az egyik dugul el, és gyerekkorom óta tart helyszíntől függetlenül. A nátha tovább tart nekem mint másoknak.Kiskoromban is és most is használok orrcseppet, álltalában olyat ami érszűkítő alapon segíti a levegő bejutást. Amúgy nem jellemző az allergia rám, és nincs orr és torokmandulám sem. Tavaly eltávolítottak egy kis méretű arcüreg cisztát, orrsövényferdülésem nincs. Kérdéseim: 1. okozhatnak e az orrcseppek és spray-k ha hosszú vagy nagyon hosszú ideig használják kóros vagy súlyos szövődményeket, s ha igen milyeneket? 2. A nyálkahártya tud e regenerálódni ha nem használ orrcseppet vki? 1. MIkor nem használtam 3-4 napig az orrcseppet akkor kidugult az egyik vagy a másik orrjukam éjjel is de ez még mindig kevés levegőt biztosított ezért újra meg újra visszatértem a spraykhez.mi lenne a végleges megoldás? 4Horkolok is és fáradtan ébredek mindig, Mit tegyek hogy vége legyen 32 év szenvedésének? Kérem ha tudnak segítsenek! tudom egy vagyok a sok közül, de már nincs ötletem kihez fordulhatnék.Üdvözlettel és válaszukat köszönve: Horváth Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrdugulás témában

Tisztelt Horváth Gábor!

Az Ön problémáinak egy fül- orr- gégész tudna véget vetni.

Először is mindenképpen le kell szokni az orrcseppről, ebben a témában többször is írtam már. Kérem az alábbiakat olvassa el:

http: //enthouse.blog.hu/2011/01/20/mitol_lettem_orrcsepp_fuggo

http: //enthouse.blog.hu/2010/02/17/sejtszintu_karosodas_orrcsepp_fuggosegben

Az orrdugulásának egyébként számos oka lehet. Felnőttként leggyakoribb az orrsövényferdülés, az allergia, a krónikus orrnyálkahártya- é s melléküreggyulladás, valamint az orrpolip. Még több okról írtam a kisgyermekek orrdugulása kapcsán, talán ez is érdekelheti:

http: //enthouse.blog.hu/2011/01/24/a_kisgyermekkori_orrdugulas_okai

Egy fül- orr- gégészeti vizsgálat tudja tisztázni az okot, és kezelési tervet is fel lehet akkor állítani.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 12., 06:09; Megválaszolva: 2011. február 14., 10:35
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka