Orrdugulás

Tisztelt Webdoktor! Azt szeretném kérdezni, mi a véleménye a rádiófrekvenciás orrnyálkahártya kisebbítő műtétről? Mennyire hatásos? Van e mellékhatása? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza orrdugulás témában

Tisztelt Hölgyem!

Itt már írtam úgy általában az alsó orrkagyló megkisebbítő műtétről:

http: //enthouse.blog.hu/2010/02/05/nincs_mas_hatra_meg_kell_kisebbiteni_az_also_orrkagylokat

Ott is leírtam, hogy drámai nagy különbség nincs a hagyományos, a lézeres, vagy a nagyfrekvenciás eszközös műtét között.

Talán a nagyfrekvenciás eszköznél kicsit több a pörkösödés a gyógyulási szakban, mint a lézeresnél, illetve talán lassabb is gyógyul. Ugyanakkor viszont mintha a nagyfrekvenciás eszköz tartósabb hatású lenne, mint a lézer.

A hagyományos, ollós módszer sem rossz egyébként, csak ott vigyázni kell, hogy ne vágjon az ember túl nagyot.

Kérdés: 2011. február 08., 16:55; Megválaszolva: 2011. február 10., 16:24
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka
Alvás probléma
Gombóc érzés
Hallás csökkenés, orrdugulás