Indokolt a mandulaműtét?

Tisztelt doktor úr! Karácsony előtt, elhúzódó köhögés miatt viszonylag gyakran kezelt fül-orr-gégész, akitől úgy váltunk el, hogy gondolkodjam el egy esetleges mandulaműtétről, mivel gennyes az egyik mandulám. (A köhögés egyébként asztmás jellegű volt, pulmonológus kezelt a későbbiekben) . Korábban soha nem volt gond a mandulámmal, most viszont szűk 1 hónappal azután, hogy a doktornő javasolta a mandulakivételt, tüszős mandulagyulladással vagyok itthon már több mint egy hete. Suprax-ot írt a háziorvosom, tüneteim enyhülnek, fülpattogás (erre gondolom orrcsepp) és nazális hang maradt mára belőlük. Doktor úr szerint mikor szükséges a mandulát kivenni? Indokolt ebben az esetben, ha gennyes belülről? Jól tájékozódtam a témában, hogy ha már egyszer begennyesedik akkor többé nem funkcionál jól, és csak további bajokat okozhat? Válaszát várva, üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza mandulaműtét témában

Tisztelt Hölgyem!

Erről a kérdésről már többször is írtam, kérem, hogy olvassa el őket, mert kérdésére itt megkapja a választ:

http: //enthouse.blog.hu/2009/05/07/mikor_kell_kivenni_a_mandulakat

http: //enthouse.blog.hu/2011/01/10/uj_aaohns_ajanlas_a_gyermekkori_torokmandulamutethez

Kérdés: 2011. február 02., 19:11; Megválaszolva: 2011. február 05., 21:49
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás