Véradás

Tisztelt Dr.nő! Férjem 25 évig volt rendszeres véradó ami azt jelenti hogy 3 havonta adott vért.Sajnos már 2 éve nem adott külföldön tartózkodása miatt. Amióta nem ad vért 5, 6 havonta vérzik az orra.Pl. vezetés közben, munka közben vagy éppen tévénézés közben.Nagyon erős a vérzés nem csak pár csepp.Lehetséges hogy azért mert abbahagyta a véradást? Mit lehet tenni hogy ez elmúljon? Köszönöm válaszát! LIVIA

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza orrvérzés témában

Kedves Lívia!

Elméletileg a véradásnak nem lehet köze az orrvérzéshez, szerintem ez attól független dolog lesz. Mindenképpen javaslok egy fül- orr- gégészeti vizsgálatot, mivel ott tudják ellátni a problémát. Szerencsés esetben egy kis helyi érzéstelenítés után, pár perc alatt meg lehet szűntetni a vérzést.

Szintén javasolt a vérnyomás mérése, hátha egy emelkedett vérnyomás áll a háttérben. Ha ez van, akkor először a vérnyomást kell rendezni.

Kérdés: 2011. január 28., 21:29; Megválaszolva: 2011. február 01., 16:17
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés