Fülfájás

Tisztelt DrÚr/Nő! Tőbb hónapja fáj mk.oldalon a fülem.Ez a fájdalom nyomó telített érzés.Néhány napjja eldugul mindkettő rivid ideig kipattan és újból kezdődik. A b.o nyilal is és a meglévő fülcsengésre egy másik zaj is társult, ami a jej fordítására halkul. Korábbi vizsgálatok: /hallás, tympanometria, otoneurológia neg. nyaki rtg., állkapocsizület poz. Szeretném megkérdezni, h. a foghúzás és a "csontkovácsolás" okozhatja -e a fenti tüneteket? Meddig szedhetek fájdalomcsillapítót? Válaszát köszönettel várom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza fülfájás témában

Tisztelt Hölgyem!

Önnek vagy egy fülkürtproblémája van, és nem tudja kiegyenlíteni a nyomást a középfülben, vagy pedig a belsőfüle szenvedett el valamilyen ártalmat. A fájdalmat fogászati-állkapocsizületi kóros állapot okozhatja, a teltségérzést vagy a pattogást nem. A pattogás elég egyértelműen a fülkürt nem megfelelő gyakoriságú kinyílása miatt van. Erre lohasztó orrcseppet lehet használni max. 1 hétig, illetve gyakro rágás, és befogott orral-szájjal történő préselés is javít.

Fájdalomcsillapítót nem túl jó ennyi ideig szedni. Valakinek akár egy szemtől is nagyon fáj a gyomra, persze más kevésbé érzékeny. Elvileg pár napig általában nem okoz problémát.

Kérdés: 2011. január 28., 20:02; Megválaszolva: 2011. február 01., 16:10
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés