Tinnitus

Tisztelt Doktornő! Karácsony előtt kezdődött a problémám, torokfájás, gyengeség, hőemelkedés. 23.-án már zúgott a fejem, 25.-én pedig bedugult a jobb fülem. A dugulás elmúlt 2 napon belül, maradt a fej (fül) zúgás, sistergés, köhögéskor erős nyomás a jobb fülben, meg estére torokfájás jobb oldalt, alig bírtam nyelni. Két ünnep között valeriánán és gyulladáscsökkentőkön éltem, depressziós lettem a zúgástól. Januárban első dolgom volt felkeresni egy neurológust, aki megvizsgált, koponya CT-re és fülészetre küldött. A CT negatív, a fül-orr-gégész fülkürthurutot állapított meg, továbbküldött hallásvizsgálatra és másik szakorvoshoz. Hallásom nem romlott, a másik orvos pedig megállapította, hogy befelé fordult a dobhártyám, pumpáljam a levegőt, attól visszafordul, használjak orrcseppet, és írt fel Betasercet. Egy hét múlva kontroll, újabb orvos, atrophiás transzparens dobhártyát állapított meg, írt fel Nootropilt, és 03. 01.-re előjegyzett MR-re, kisagyi hídszöglet vizsgálatára. Státusznak tinnitust jelölt meg. Másfél hete szedem a kétféle gyógyszert, de nem tudom, hogy mikorra várható a hatásuk, azonnal vagy csak 1-2 hónap múlva. Nyugtató már nem kell, de a fejem így is egész nap zsibong, estére a jobb fülemnél 2X olyan erősen. Aludni tudok, de reggel szörnyű az érzés, hogy megint erre ébredek. Ön szerint várható javulás, vagy tanuljak meg ezzel együtt élni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza Tinnitus témában

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos csak az idő fogja eldönteni, hogy elmúlik-e a fülzúgás, vagy sem. Úgy látom, még az sem egy lezárt kérdés, hogy a fülkürtprobléma okozza-e, vagy más. A fülkürtműködési rendellenesség lenne a jobb, mert az biztos megjavul, míg ha a "klasszikus" fülzúgása kezdődött, azt sajnos kevéssé tudjuk befolyásolni.

Amit mindenképpen tudnék még javasolni, hogy kerülje a csendet! Ha lehet, úgy aludjon el, hogy folyamatosan szóljon halkan rádió, vagy bármi. Fontos, hogy el legyen maszkolva a fülzúgása, mert ahhoz adaptálódhat az idegrendszere.

Kérdés: 2011. január 19., 14:54; Megválaszolva: 2011. január 23., 19:46
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Leuklopákia
Éjszakai orrvérzés
orrdugulásom oka?
Torkon piros hólyagok
Miért nincs íz, szag, illat?