• Orrdugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nekem két problémám is lenne. Azzal kezdeném hogy kivették a torok és az orrmandulámat még óvodás koromban. Az egyik probléma, hogy folyton krákogok, olyan a torkom, mintha meg lennék fázva, állandóan slejm képződik a torkomban, és nem cigizek. A másik hogy valamelyik orrlyukam mindig el van dugulva, és nincs orrsövény ferdülésem. Nem kell kifújnom sem, mert nem jön belőle semmi, csak el van dugulva, és ha ehhez még társul egy kis megfázás is, akkor már csak a számon kapok levegőt, ez a probléma már évek óta fenn áll. Előre is Köszönöm!

        Dr. Horváth Tamás válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Uram! Szerintem a 2 probléma összefügg, és a gyakori szájlégzés miatt alakult ki a fokozott garati váladékképződés. Első körben emiatt az orrpanaszokat lenne érdemes rendezni, mivel jó eséllyel akkor a torka is jobb lesz. Mindenképpen javasolt egy fül- orr- gégészeti vizsgálat, hogy allergiát, idült melléküreggyulladást kizárjunk. Ehhez lehet, hogy szükség lesz allergiatesztre, és esetleg melléküreg CT vizsgálatra is.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 30., 21:39; Megválaszolva: 2011. január 04., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés