• Kinőheti a gyermekem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekemnek kivették az orr és garatmanduláját,11/2 évvel ezelőtt.Azóta 3-4 havonta be duzzad az orr nyálkahártyája,és az arcüreg nyálkahártyája.Voltam vele allergia vizsgálaton ami se külső,se belső allergiát nem mutatott.Voltunk röntgen vizsgálaton,ami nem mutatott arcüreg gyulladást.Adtak neki Nasivin orrsprayt,hogy attól le megy a duzzanat.De semmi konkrétat nem mondtak,hogy ez mitől lehet,és hogy van-e valami teendőnk,vagy esetleg ezt kinövi? Annyit azért mondtak,hogy a mandulái nem nőttek vissza.A leírtak alapján kérem az ön véleményét,és esetleges további teendőket.

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Igen jó eséllyel később ez az állapot javulhat, ahogy nő az arckoponya, és ezáltal az üregek mérete. Én nem tartom kizártnak, hogy akár reflux, tehát kóros mértékű savas visszaáramlás okozza az orrpanaszokat, de persze látatlanban ezt nehéz megítélni. Ha alkalomszerűen, negyedévente pár napig orrcseppezésre múlik a panasz, akkor az azért jót jelent, elmúlhat.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 15., 17:53; Megválaszolva: 2010. október 20., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés