• Mandulaműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fiamnak, aki 15 éves gyakran, évente 4-5 alkalommal van gennyes mandulagyulladása, ilyenkor a nyaki nyirokcsomók megduzzadnak, később csökken a méretük(kezelés után) de teljesen sohasem húzódnak vissza. Ez az állapot 2 éves kora óta áll fenn, 4 éves korában kivették az orrmanduláját, mivel szájlégzős volt, azt mondták a műtéttel megoldódik, nem oldódott meg, most a mandulák kivételét javasolja a gyerek orvosa. kérdésem az lenne, hogy vajon elkerülhetetlen ez a műtét? Amúgy a gyulladásokat többször ellenőriztük torokváladék- elemzéssel és gyakran kimutatható volt a streptoccocus baktérium jelenléte. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Horváth Tamás válasza a mandulaműtét témában

        Tisztelt Hölgyem! Igen, nagy valószínűséggel a fia mandulája nem működik már megfelelően, és egy bakteriális góc alakult ki benne. Rendszeresen évi 2-3 mandulagyulladás esetén már ezt gondoljuk, erről írtam is itt: http://enthouse.blog.hu/2009/05/07/mikor_kell_kivenni_a_mandulakat Én nem vagyok nagy híve a tenyésztésnek, legalábbis az esetek nagy részében nem nagyon tud plusz információval szolgálni. A legtöbb esetben a betegség lefolyása alapján lehet következtetni a kórokozóra.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 08., 18:03; Megválaszolva: 2010. október 11., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés