Ha fáj a fül...

Tisztelt doktor úr/nő! Sajnos van egy rossz szokásom, napjában többször is szoktam piszkálni a fülem a direkt erre a célra használt kis fültisztító pálcával mert ugyérzem viszket de nagyon ritkán van hogy esetleg lerakodott zsirt vennék ki vele. A problémám pedig az hogy nagyon mélyen nyomom be a hallójáratba és most előszőr fájdult meg ugy hogy nem mulik el pár nap alatt és és ha tüsszentem is fáj.tudom hogy nem szabadna piszkálnom és sajnos kétszer már a fülészeten szedték ki a kis vatta pamacsot ami benne maradt az eggyik piszkálás után. Most azonban valamit megsérthettem mert nagyon fáj de mielőtt orvoshoz fordulnék kérem irja meg véleményét illetve hogy mit tegyek hogy ne forduljon ez elő többet.Előre is köszönöm hogy segít.Üdvözlettel:R

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a fül témában

Kedves R.! Megsérthette a dobhártyát, begyulladhatott a középfül, megsérülhetett a hallójárat hámja. Mindenképp fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges, a túl gyakori fültisztítás nem jár semmilyen haszonnal, sőt veszélyes is lehet. Olyan kis fülpiszkálót is lehet kapni, aminek a vége körte alakú, és nem lehet mélyre dugni a fülbe, ilyet használjon.

Kérdés: 2010. szeptember 08., 15:20; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 12:57
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban