Hőemelkedés

Tisztelt doktor úr/nő! Tüneteim kb 2 hete kezdődtek, késett a menstruációm (kb 1 hónapot, de mindig késik minimum ennyit), és folyamatos hőemelkedésem volt... 36.7-37.3 között mozgott a hőm előtte. Azt hittem h a közelgő menstruációm lehet az oka, de nem, mert 1 héttel ezelőtt megjött, azóta el is múlt, de a hőemelkedésem ugyanúgy megmaradt. Napközbe normális a hőm, 36-36.6 között mozog, de estére felugrik mindig... Nagyon aggódom, nem tudom mi lehet az oka. Ha számít valamit, augusztus elején beteg voltam, nagyon megduzzadtak a manduláim, kb 2 hétig tartott a betegségem, de nehezen gyógyultam ki belőle. A hőemelkedés mellé hidegrázás is társul, valamit 2-3 napja egy picit csíp a mandulám, és megint megduzzadt. Lehet ez az oka a tartós hőemelkedésemnek? H lappang nálam valami légzőszervi megbetegedés? Kell aggódnom? Orvoshoz nem szeretnék újra menni...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a mandulagyulladás témában

Kedves Hölgyem! Megértem, hogy nem szívesen vizsgáltatja magát, de orvoshoz fordulás nélkül nem fog kiderülni, hogy mi okozza a hőemelkedést, és a mandula sem gyógyul meg. Egy krónikus vagy visszatérő akut mandulagyulladás egyaránt okozhatja a hőemelkedést, ezért elsőként fül-orr-gégészeti vizsgálatot javaslok, ha ez az ok, akkor antibiotikum adása oldja meg a problémát. Ha nem a mandula, akkor tovább kell vizsgálódni elsőként egyéb fertőzés irányába, de egyelőre a mandula állapota tisztázandó.

Kérdés: 2010. szeptember 06., 19:06; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 10:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban