• Mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves szakértő! Péntek este óta nagyon magas lázam van(39-40)és egyáltalán nem csökkent se gyógyszer után se ülőfürdő és borogatás után sem, így apukám bevitt az ügyeletre szombat reggel.Ott azt mondták heveny mandulagyulladásom van,kicsitt duzzadtak a nyirokcsomóim,és természetes a magas láz.Majd elmúlik.(Kaptam antibiotikumot)Aznap délután már 40 felett volt és nem ment lejjebb,így bementünk a kórházba.Ott kaptam infúziót meg bele Algopyrint,Demalgont.Ott 38ra levitték a lázam.Vettek vért aminek az eredményéről semmit nem mondtak."lefordítaná nekem"?Mit jelentenek? C-reactive protein:101,5 mg/l (0,0-10,0) WBC:14,90 G/l (4,00-9,00) W-SCR:5,7% (25,00-45,00) W-LCC:13,10 G/l (1,80-6,30) W-LCR:87,4% (45,00-70,00) Kálium serum:3,3 mmol/l (3,5-5,1) Glucose serum: 7,0 mmol/l (3,8-6,00) A többi normális.Még annyi hogy nagyon nehezen nyelek,még a saját nyálamat is,és rettentően fáj az egész nyakam.Ön szerint ez tényleg normális egy mandulagyulladásnál? Az az igazság hogy nekem 16 évesen volt mononukleózisom,(most 23 vagyok)és az is hasonlóan kezdődött.A véreredményeimből ez kizárható? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Horváth Tamás válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! Elvileg belefér egy mandulagyulladásba. A véreredmények alapján nem valószínű, hogy mononucleosisa lenne, de egy ennél részletesebb laborvizsgálat biztosabban meg tudná ezt mondani.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 05., 17:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...
        Tisztelt dr. Úr dr Nő! Segitségét szeretném kérni ct leletem értelmezésében. Arckoponya (Melléküregek) Ct vizsgálata A vizsgálat során nativ axialis és coronalis síkú felvételek készültek. Az orrsövény enyhén jobbra devial, az...
        Jónapot! Arról érdeklődnék hogy pár napja elkezdett fájni a torkom először a szokásos módon próbáltuk kezelni, tea torokfertőtlenítő cukorka, de nem hatott, tegnap kialakultak a piros foltok mellett fehér plakkok is a nyelvváladék sárgás...
        Tisztelt Doktor Úr! Aggódom!! 29 éves vagyok!December 13-án Tympanoplasticat végeztek rajtam. Zárójelentésbe azt irták.: A dobüregben a nyálkahártya megvastagodott,incus nagyobb része hiányzik, kalapács több helyen erodált. A mastoid...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Több napja nagyon édes émelyítő ízt érzek a számban,orromban!Nagyon nagyon zavar,ezen kívül sajnos mást nem is érzek,sem ízeket,sem illatokat!Krónilus arcüreggyullafásom van,ami miatt ilyen néha előfordul,de ez...
        Tisztelt doktor úr! Több mint egy éve pánik szindrómával kezelnek! A fülemben dobogó érzés kb. 4hónappal ezelőtt kezdódött,fülészeten Betahistint írták amit mai napig szedem, voltam hallás vizsgálaton ahol kis mértékü hálás...
        Üdvözlöm Homloküregembe van egy borsónyi cisztám. 2 Idegsebesz szerint ct alapján nagyobb a homloküregem mint az átlagé. Tünetem: hidegre szélre huzatra klímara a szemem mögött erös nyomást érzek nagyonfáj 14 eve a...
        Tisztelt Doktornő/Dotorúr!Arc rtg lelettel kapcsolarban kérném segitségét, mivel egy hónap mulva van időpotunk a beküldő orvshoz és szeretnénk tudni a lelet mit jelent.Folyamatos megfázással küzdök ezert került sor rá.Köszönöm...
        Jónapot kedves doktor úr/nő! A problémám egy hónappal ezelőtt kezdődött fülcsengéssel. Eleinte csak egy nap egyszer pár pillanatra, majd egyre fokozódott már éjszaka is megjelent elalvás előtt, valamint egy hét alatt folyamatossá vállt. A...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben kezdtem érezni a torkomban jobb oldalon egy gombóc szerű nyomást. Kezdetben nem foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam talán egy megfázás mellékhatása lehet. Mostanában semmi ilyen tünetem nincs. Viszont a...