Mandulagyulladás

Kedves szakértő! Péntek este óta nagyon magas lázam van(39-40)és egyáltalán nem csökkent se gyógyszer után se ülőfürdő és borogatás után sem, így apukám bevitt az ügyeletre szombat reggel.Ott azt mondták heveny mandulagyulladásom van, kicsitt duzzadtak a nyirokcsomóim, és természetes a magas láz. Majd elmúlik.(Kaptam antibiotikumot)Aznap délután már 40 felett volt és nem ment lejjebb, így bementünk a kórházba.Ott kaptam infúziót meg bele Algopyrint, Demalgont.Ott 38ra levitték a lázam.Vettek vért aminek az eredményéről semmit nem mondtak."lefordítaná nekem"? Mit jelentenek? C-reactive protein:101, 5 mg/l (0, 0-10, 0) WBC:14, 90 G/l (4, 00-9, 00) W-SCR:5, 7% (25, 00-45, 00) W-LCC:13, 10 G/l (1, 80-6, 30) W-LCR:87, 4% (45, 00-70, 00) Kálium serum:3, 3 mmol/l (3, 5-5, 1) Glucose serum: 7, 0 mmol/l (3, 8-6, 00) A többi normális. Még annyi hogy nagyon nehezen nyelek, még a saját nyálamat is, és rettentően fáj az egész nyakam.Ön szerint ez tényleg normális egy mandulagyulladásnál? Az az igazság hogy nekem 16 évesen volt mononukleózisom, (most 23 vagyok)és az is hasonlóan kezdődött. A véreredményeimből ez kizárható? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem! Elvileg belefér egy mandulagyulladásba. A véreredmények alapján nem valószínű, hogy mononucleosisa lenne, de egy ennél részletesebb laborvizsgálat biztosabban meg tudná ezt mondani.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2010. szeptember 05., 17:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 09:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Tisztelt Doktor Ur! Estenként a bal fülembe ciripelo magad hangokat hallok válltakozva, tehat nem konstans vegig hanem egyszer szol aztan nem! Mi...
Orrdugulás
Kedves Doktor Úr! 5 és fél éves kisfiamnak októberben erős, sűrű sárgas orrfolyása volt, láza, egyéb problema nem volt. A szokásos módon...
Hólyag a torkomban
Tisztelt Doktor Úr! Folyamatosan visszatèrő torokfàjàsom volt december elejètől. Karàcsony előtt fehèr foltokkal, kaptam antibiotikumot. Azt...