Mandulagyulladás

Kedves szakértő! Péntek este óta nagyon magas lázam van(39-40)és egyáltalán nem csökkent se gyógyszer után se ülőfürdő és borogatás után sem, így apukám bevitt az ügyeletre szombat reggel.Ott azt mondták heveny mandulagyulladásom van, kicsitt duzzadtak a nyirokcsomóim, és természetes a magas láz. Majd elmúlik.(Kaptam antibiotikumot)Aznap délután már 40 felett volt és nem ment lejjebb, így bementünk a kórházba.Ott kaptam infúziót meg bele Algopyrint, Demalgont.Ott 38ra levitték a lázam.Vettek vért aminek az eredményéről semmit nem mondtak."lefordítaná nekem"? Mit jelentenek? C-reactive protein:101, 5 mg/l (0, 0-10, 0) WBC:14, 90 G/l (4, 00-9, 00) W-SCR:5, 7% (25, 00-45, 00) W-LCC:13, 10 G/l (1, 80-6, 30) W-LCR:87, 4% (45, 00-70, 00) Kálium serum:3, 3 mmol/l (3, 5-5, 1) Glucose serum: 7, 0 mmol/l (3, 8-6, 00) A többi normális. Még annyi hogy nagyon nehezen nyelek, még a saját nyálamat is, és rettentően fáj az egész nyakam.Ön szerint ez tényleg normális egy mandulagyulladásnál? Az az igazság hogy nekem 16 évesen volt mononukleózisom, (most 23 vagyok)és az is hasonlóan kezdődött. A véreredményeimből ez kizárható? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem! Elvileg belefér egy mandulagyulladásba. A véreredmények alapján nem valószínű, hogy mononucleosisa lenne, de egy ennél részletesebb laborvizsgálat biztosabban meg tudná ezt mondani.

Kérdés: 2010. szeptember 05., 17:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 09:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban