Drasztikus halláscsökkenés, mire számítsak?

Tisztelt Dr.! Az egyik orvosi újságban akadtam a cikkére, s ezzel kapcsolatban írok. Huszonhárom éves egyetemistahallgató vagyok. Régóta van hallásproblémám a bal fülemre, ami pont a hallókészülék határán van, s nem változott az évek során. Azonban a legutóbbi audiologiai vizsgálat eredménye szerint a két éves eredményemhez képest a bal fülemnél drasztikus 40 dB-es halláscsökkenés, míg a jobb fülem esetében a mély frekvenciás hangoknál romlás történt. Az orvos szerint ez belső fül probléma, amit az általános vizsgálat, a belső fül analizátor és az audiologia eredményei alapján állít, továbbá ez nem gyógyítható, s nem is mondható meg az oka. Emellett azt mondta előfordulhat, hogy akár mindkét fülemnél is további halláscsökkenés várható, ami teljes hallás elvesztéshez vezethet, erre csak a hallókészülék az egyetlen lehetőség. Ezen kívül jeleztem, hogy gyakran tapasztalok a bal fülemnél fülzúgást, illetve gyakran úgy érzem, mintha a fülem be lenne dugulva (főleg az elmúlt félévben tapasztaltam) és tapintásbeli érzetem is más a két fülem között. Továbbá nyolc éve volt erős forgó szédülés problémám, melynek kapcsán MR vizsgálat történt, de kórjelző nem ábrázolódott. Azóta nem tapasztaltam szédülést vagy ahhoz hasonlót. A családunkban, nem volt senkinek hasonló problémája. Emellett fontos megemlítenem, hogy a bal vesémet operálták és emiatt magas a vérnyomásom, amire jelenleg az Ednytet szedem. Az orvos elvetetette, hogy ezek közül bármi közrejátszana, illetve közrejátszik a hallásom drasztikus romlásához. Ezen kívül semmiféle beutalót nem kaptam CT- re vagy MR-re, hogy további kivizsgálást céljából, mivel a problémámon nem lehet már segíteni csak hallókészülékkel. Ezek a válaszok számomra nem kielégítőek, hiszen a hallásom elvesztéséről van szó. Ezért írok önnek, hogy az esetemmel mit lehet kezdeni vagy egyszerűen törődjek bele és fogadjam el, hogy nincs más lehetőségem! Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a halláscsökkenés témában

Tisztelt Uram! A leírtak sajnos tényleg nem kecsegtetnek túl sok jóval. Mindenesetre még egy dolgot meg lehetne nézni, hogy esetleg valamilyen autoimmun betegség nem áll-e a háttérben. Ez gyanús lehet a kétoldali, folyamatosan előrehaladó folyamat miatt. Ezt laborvizsgálatokkal lehet nagyjából kimutatni. Mást a leírtak alapján én sem nagyon tudok hozzátenni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 31., 18:37; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 22:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban