Torokpanasz

Tisztelt webbeteg. Május végén vették ki a garatmandulámat sorozatos gyuladások miatt plussz állandóan piros volt a torkom is. Műtétem óta eltelt 3 hónap és még most is piros a torkom pedig a hegek szépen begyógyultak. 2-3 hete felerősödött ez a kaparós érzés is. Az lenne a kérdésem, hogy talán több idő kell ahoz, hogy teljesen rendbe jöjjön a torkom vagy valami más lehet a probléma? Az összes labor eredményem jó plussz ez végett nem olyan rég elvégeztettem egy gyomor tükrözést is, ott refluxot (los angeles A) állapitottak meg, de gyulldást sehol nem találtak. A gasztroenterológus azt mondta, hogy minden rendben van és a LOS ANGELES A az a legenyhébb formája a refluxnak.Kaptam is rá nolpaza tablettát, de igazából elötte sem volt gyomor panszom se savasság, tehát a gyomrommal minden rendben van. Annyi kérdésem lenne, hogy még várjak ezzel a (piros a torkom, kapar+kis gombócérzés nyeléskor) érzéssel vagy esetleg más irányba kellene elindulnom? Sajnos igy hosszútávon már tényleg nagyon örjitő tud lenni. A torkommal kapcsolatban már kérdeztem önöket műtét elött is és nagyon hasznos tanácsokat is kaptam, amit nagyon szépen köszönök is. Várom mihamarabbi válaszukat, köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a torokfájás témában

Tisztelt Uram! Nem hiszem, hogy a mandulaműtét miatt még érdemes várni a torokpanaszait illetően. Május már elég rég volt, azóta meg kellett gyógyuljon. Ha a reflux vonal nem használt, érdemes a következőket végiggondolni: - dohányzás - gátolt orrlégzés - allergia - alkohol - fűszeres ételek - száraz levegő a munkahelyen/otthon A fentiek is esetleg vezethetnek ilyen panaszhoz.

Kérdés: 2010. augusztus 25., 17:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 21:45
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban