Szagláshiány

Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 5 éve észrevettem, hogy nem érzem teljes mértékben a szagokat, (csak nagy ritkán, halványan), illetve az ételek is élvezhetetlenek számomra. Az ételekből csak azt tudom megállapítani, hogy sós, édes, savanyú, vagy keserű, az aromákat nem érzem. Voltam orvosnál, először fül-orr-gégésznél, aki csak annyit állapított meg (endoszkópos vizsgálaton és MR-en is voltam), hogy orrsövény-ferdülésem van és szerinte egy műtét ESETLEG segíthetne a bajomon, utána pedig neurológushoz küldött, aki szintén nem tudott rajtam segíteni. Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e más mód a gyógyulásra (gyógyszer, otthoni terápia...) vagy Ön szerint egy műtét segítene a problémámon? Az allergiám okozhat esetleg ilyen mértékű problémát? Válaszát előre is köszönöm, Adri

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a szaglászavar témában

Tisztelt Hölgyem! Pár hónapja írtam a szaglászavar okairól itt: http://enthouse.blog.hu/2010/04/19/szaglaszavar_okai Ez egy elég nehéz kérdés. Az allergiája is oozhatja, de az orrsövényferdülés is. Sajnos mindezt én is csak feltételes módban tudom mondani, ugyanígy a műtét eredménye sem garantált (ilyen szempontból). Persze ha a listából talál kézzelfoghatóbb okot, akkor könnyebb dolgunk lenne.

Kérdés: 2010. augusztus 24., 20:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 21:42
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban