Torok- és mandulafájás 3 hete

Kedves doktornő! 3 hete nagyon megfájdult a torkom és a mandulám, alig tudtam nyelni. Fej- és fülfájás is társult hozzá. A háziorvos Zinnatot (500 mg) írt fel, 5 napig szedtem. A fülfájás megszűnt, de a torok+manduláim továbbra is pirosak voltak. Köv. héten elmentem nyaralni, végig éreztem, és most már a 3. hete, hogy nem múlik el, sőt, a nyaralás óta köhögök is. Úgy éreztem a héten, h. javulok, de mára ismét alig tudok nyelni. C és multivitamin, flavonoid, szopogatós, semmi nem segít. Nem szívesen szednék már be gyógyszert... Korábban is volt mandulagyulladásom, de pár nap után meggyógyultam. Egyébként refluxom van, de gyógyszerrel kezelem (Pariet). Köszönöm válaszát! Üdvözlettel, K. M.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a torokgyulladás témában

Kedves K. M.! Mindenképp javasolnék egy fül-orr-gégészeti vizsgálatot. Valószínű, hogy a Zinnatra nem reagált kellőképp a kórokozó, új antibitoikum kell, tenyésztés is szükséges lehet.

Kérdés: 2010. augusztus 19., 09:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 14:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban