Mandulagyulladás vagy reflux?

Udvozlom! Problemam kicsit tobb mint 1 eve kezdodott torokfajassal. (Egyik reggel, lattam a torkomon lecsuszni 1 kb 1 centis feher gombot, ezutan 2 oraval kezdotott a fajdalom). Orvoshoz mentem es adtak penicilint. A fajdalom elkezdett szunni, de elojott helyette egy nagyon edes íz a szamban, mintha valami folyamatossan folyna le a torkomban ami edes. Valamint elobb egy feher majd korulotte pirosas foltok jelentek meg a garatfalamon. Ujra orvoshoz fordultam, ahol azt mondtak valoszinuleg refluxbetegseg, es adtak omeprazolt. A gond nem szunt meg tole, hanem kb fel eve elkezdett sulyosbodni. A szajpadlasomon elojott 1-2db kb 2 centis folt, melyek vorosesek voltak korbe pedig feherek. Erre kaptam Nystin gyogyszert amitol elmult kb 3 hetre majd ujra vissza. Ezek a mai napig 2-3 hetente elojonnek, majd elmulnak, de nem tudnak ra mit mondani mitol van. A garatomon levo foltok kisebb duzzanatokká alakultak -granulalt garatfalnak nevezte az orvosom -, valamint elkezdtem kohogni, es folyamatossan jon fel a torkombol egy atltszo, ragados, nyulos váladek. A torkom pedig miden nap faj az adamcsutka kornyeken. Kivulrol erintve a nyakamat szinten nagy fajdalmat erzek. Neha nyelesnel, ha a fejem elore van hajtva, vagy a bal valamra van biccentve nagyon nagy szuro fajdalom hasit bele a torkomba, mintha egy tu szurna meg. Voltam vele ujbol torokorvosnal, aki szerint minden normalis, de elkuldott gasztrologiai vizsgalatra reflux gyanuval. Ott megvizsgaltak, es megalapitottak, hogy a gyomorszajam jol zar, nincs gyomorfekelyem, es a torkomban sem latszodik felmarodas. Verkepemben, vizeletmintamban semmit nem talaltak, nincs cukorbetegsegem, az elmult 1 evben nem volt lazam sem. Az utobbi 1-2 honapban kezdtem el neha neha szedulni amikor mar nagyon sokat kohogok. Jelenleg kaptam Pariet (Rabeprazole Sodium) - ot es gaviscon gyogyszereket. Ezek tudtommal refluxra vannak, de ha nincs refluxom, akkor miert kell ezeket szednem, torokgondra? Egyetlen dolog amivel meg tudom szuntetni a fajdalmat a mentolos cukor, attol jelentosen lecsokken a fajdalom es amit felkohogok az is sokkal folyekonyabb allagu. Tanacstalan vagyok mi lehet ez, nagyon felek hogy ez esetleg valamilyen daganat lehet, amit az orvosaim nem vesznek eszre. Valamint a mindennap erzett feszito fajdalom a torkomban es rengeteg mentolos cukor mar elviselhetetlen Kerem ha tud valamilyen betegseget amire raillenek ezek a tunetek, vagy mit tehetnek meg, irja meg. Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fül-orr-gégészet témában

Tisztelt Uram! Az életkorából, valamint a panaszok jellegéből ítélve Önnek igen nagy valószínűséggel nincsen daganata. Egyébként meg kell mondjam, a panaszok alapján én is elsősorban refluxra gyanakodnék. Az sem kizárt, hogy egyszerre több kisebb probléma együtt okozza az Ön problémáját. Például egy az orrmelléküregekből lecsorgó váladék + kisfokú reflux + valami allergiaféleség. Látatlanban a panaszok összetett volta miatt nem nagyon tudok ennél többet mondani én sem. Az biztos, hogy egyáltalán nem tipikusak. Viszont jó jel, hogy legalább van valami (mentolos cukor), amire reagál. Ha esetleg dohányzik, azt hagyja abba! Valamint a környezetében is keresni kellene olyan faktort, ami a panaszok megjelenéséhez köthető. Pl. azóta dolgozik légkondis helyen, vagy hasonló. Hátha ilyen jellegű dolog okozza.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 16., 21:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 21., 15:54
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban