• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ma voltam nyaki CT-n ahol a leletre ezt irtak: Mindket oldalon a submandibularis mirigyek és a parotisok elteres nelkul. bal oldalon submandibularis a mandula szog alatt 11*7 mm atmeroju nyirokcsomo lathato.A m. sternocleidomastoideus kozepso harmadaban medialisan es ventralisan,valamint a carotis oszlas szintjeben a nyaki nagyerektol ventralisan tobb,apro,4-6 mm nagysagu nyirokcsomo figyelheto meg. jobb oldalon a m. sternocleidomastoideus felso es kozepso harmadanak magassagaban medialisan es ventralisan,valamint a carotis oszlas szintjeben a erektol ventralisan tobb,apro,4-8 mm nagysagu nyirokcsomo figyelheto A galottis teruleten koros nem mutathato ki. a sinus maxxillarisok legtartoak,koros nyalkahartya megnagyobbodas nem lathato. a septum nasi mersekelten balra devial. velemeny: -lymphoglandulae colli L.u. -deviatio septii nasi ezekkel apanaszokkal mentem: 3 honapja gombicot erzek a torkomba es neha olyan mintha megakadna az etel az adamcsutka kornyeken es neha nehezebben is nyelek(illetve neha olyan furcsan),es gyakran csuklok. Azt szeretnem kerdezni a hogy a lelet alapjan lehet e magyarazni ezeket a tuneteket illetve hogy mi van a leleten? esetleg szukseg lehet-e meg valami vizsgalatra esetleg anyirokcsomo miatt? koszonom a valaszt!

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Uram! A véleménny magyarul: - nyirokcsomó megnagyobbodás a nyakon mindkét oldalon - orrsövényferdülés A panaszait ez a lelet nem magyarázza meg. A nyirokcsomó megnagyobbodás sem tűnik rossznak, mivel az 1cm-nél nagyobb átmérőjű nyirokcsomók minősülnek csak kóros méretűnek, és Önnek csak egy ilyet írtak le, annak is csak az egyik síkban haladja meg 1 mm-rel ezt a határt. Szóval szerintem ez gyakorlatilag egy negativ lelet a nyakát illetően.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 12., 20:26; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés