Kérdés

ma voltam nyaki CT-n ahol a leletre ezt irtak: Mindket oldalon a submandibularis mirigyek és a parotisok elteres nelkul. bal oldalon submandibularis a mandula szog alatt 11*7 mm atmeroju nyirokcsomo lathato. A m. sternocleidomastoideus kozepso harmadaban medialisan es ventralisan, valamint a carotis oszlas szintjeben a nyaki nagyerektol ventralisan tobb, apro, 4-6 mm nagysagu nyirokcsomo figyelheto meg. jobb oldalon a m. sternocleidomastoideus felso es kozepso harmadanak magassagaban medialisan es ventralisan, valamint a carotis oszlas szintjeben a erektol ventralisan tobb, apro, 4-8 mm nagysagu nyirokcsomo figyelheto A galottis teruleten koros nem mutathato ki. a sinus maxxillarisok legtartoak, koros nyalkahartya megnagyobbodas nem lathato. a septum nasi mersekelten balra devial. velemeny: -lymphoglandulae colli L.u. -deviatio septii nasi ezekkel apanaszokkal mentem: 3 honapja gombicot erzek a torkomba es neha olyan mintha megakadna az etel az adamcsutka kornyeken es neha nehezebben is nyelek(illetve neha olyan furcsan), es gyakran csuklok. Azt szeretnem kerdezni a hogy a lelet alapjan lehet e magyarazni ezeket a tuneteket illetve hogy mi van a leleten? esetleg szukseg lehet-e meg valami vizsgalatra esetleg anyirokcsomo miatt? koszonom a valaszt!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

Tisztelt Uram! A véleménny magyarul: - nyirokcsomó megnagyobbodás a nyakon mindkét oldalon - orrsövényferdülés A panaszait ez a lelet nem magyarázza meg. A nyirokcsomó megnagyobbodás sem tűnik rossznak, mivel az 1cm-nél nagyobb átmérőjű nyirokcsomók minősülnek csak kóros méretűnek, és Önnek csak egy ilyet írtak le, annak is csak az egyik síkban haladja meg 1 mm-rel ezt a határt. Szóval szerintem ez gyakorlatilag egy negativ lelet a nyakát illetően.

Kérdés: 2010. augusztus 12., 20:26; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 13:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban