Fültőmirigy duzzanat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő a problémám:április elején észrevettem, hogy a fültő mirigyem meg van duzzadva. Mivel nem múlt el, április végén elmentem a háziorvoshoz, aki antibiotikumot írt fel.Nem használt, ezért elküldött fül-orr gégészetre, akik pedig ultrahangra küldtek. Semmiféle krónikusat, semmilyen elváltozást nem találtak, pajzsmirigy is, minden rendben volt, és mivel már szedtem antibiotikumot visszaküldtek a háziorvoshoz, hogy beszéljem meg vele a továbbiakat. Nem foglalkoztam ezzel az egésszel, gondoltam hátha az allergiám miatt van(allergiás vagyok szinte mindenre, fűfélék, fafélék, parlagfű, gabonafélék, atka, kivéve macska és kutyaszőr.)Augusztus 2-án voltam vérvételen, mivel továbbra is megvan a duzzanatom.Van amikor keményebb, van amikor puhább..változó, de április óta megvan.És eléggé látható.Vérvétel előtti hétvégén nagyon erős szúró fájdalmat éreztem a bal oldalamon, vakbél gyanura gondolt az ügyeletes orvos, illetve vesére vagy mirigyduzzanatra.Napról napra egyre jobb lett, és akkor jött meg a menzeszem is, háziorvos azt mondta, hogy lehet attól. Azóta megszűntek a panaszaim. A vérvételből kiderült, hogy nagy arányú gyulladás van a szervezetembe, illetve a vesefunkciónál is eltérés van. A háziorvos újra antibiotikumot írt fel-Doxycyclin Al 100-at, mivel szélesspektrumú.Napi 2 szemet szedek és 20 db-os. Még négy szem van a kúrából, de semmit sem javult a helyzet.Nem tudom, hogy összefüggésben lehet e, de a bal torokmandulám egy kicsit mindig nagyobb, mint a jobb. A bal fültőmirigyem van felduzzadva.Gyerekként a háziorvosom sokat gondolkodott, hogy k i kellene szedetni, mert sokat volt begyulladva, végül nem lett kiszedve. Amikor januárban voltam vérvételen, minden rendben volt, tehát attól, hogy nagyobb, mint a jobb, nincs állandó gyulladásban.Szeretném megkérdezni a véleményét, hogy mit tehetnék, mert egyfolytában csak antibiotikumot szedek, de semmit nem használ, félek, hogy ez fogja teljesen tönkretenni a szervezetem.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

Tisztelt Hölgyem! Így látatlanban elég nehéz biztosat mondani. Ha a fültőmirigye duzzadt, az nem lehet mandulától, de ha kicsit lejjebb elhelyezkedő nyirokcsomó duzzanatot észlel, az igen. Szerintem kellene egy ultrahang kontroll, mert ha látható és tapintható is az elváltozás, akkor előbb-utóbb meg kell annak lennie az ultrahangon is. Illetve egy úgynevezett vékonytű biopszia is szükséges lehet. Az mondja meg relatíve biztosan, hogy mi van Önnek ott. Az egy tűszúrás, nem rosszabb, mint egy vérvétel.

Kérdés: 2010. augusztus 12., 10:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 13:35
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban