Füldugulás

Tisztelt Szakértő! Napok óta időnként bedugul mindkét fülem. Nem fáj, nem váladékozik, csak egyszerűen bedugul. Hiába tisztítom ki pálcikával, semmi nem jön ki a megszokott váladékon kívül. De ekkor sem lesz jobb a helyzet. Pár hete a buszon kezdődött, amikor a hegyre felfelé utaztam, de aztán elmúlt. Mostanában azt veszem észre, hogy forró illetve csípős ételek is kiváltják a füldugulást. De ezen kívül is naponta többször jelentkezik a probléma és nagyon kellemetlen. Az orvosi fültisztítástól nagyon tartok, mert pár évre egy fülgyulladás kezelésekor a figyelmetlen kezelőorvos felsértette a dobhártyámat és közel egy hónapig feküdtem kínzó fülfájással. Tudom, hogy ez más beavatkozás, de mégis nagyon félek az ilyesmiktől. Mi lehet a problémám illetve mit tegyek azért, hogy elmúlon? Szükséges-e orvost felkeresnem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a füldugulás témában

Tisztelt Hölgyem! Természetesen jobb volna fül- orr- gégészhez fordulnia, mert látatlanban csak tippelni tudok a baját illetően. Mindenesetre valószínüleg fülkürtproblémája van, bizonyos helyzetekben (légnyomásváltozás hegyre fel), illetve bizonyos anyagoktól (csípős) megduzzad az orrgarati nyálkahártyája, és nem tudja kiegyenlíteni a nyomást a középfülében. Ahhoz hasonló az Ön baja, mint ami a kisgyermekeknek az orrmandula okozta fülbetegsége. Itt írtam már erről: http://enthouse.blog.hu/2009/04/06/miert_az_orrot_kell_kezelni_bizonyos_fulbetegsegeknel Egy vizsgálat során elég könnyen kideríthető lenne, hogy tényleg ez a probléma áll-e a háttérben. Nagy eséllyel nem is lesz szükség fülmosásra.

Kérdés: 2010. augusztus 03., 17:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 20:04
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban