Halláscsökkenés?

Tisztelt doktornő! Kisfiam 6 éves, és idáig sajnos gyakori középfül gyulladásai miatt 6x kellett felszúrni a fülét. Az orrmandulát már eltávolították, mely csökkentette a gyakori fülfáját( kb 3-4 havonta fáj a füle így)E mellett a családban apai ágról több süketnéma, illetve nagyot halló rokon is van. A hallás vizygálaton tavaly mindent rendben találtak a kisfiamnál de, továbbra is az figyelhető meg, hogy visszakérdez dolgokra, vagy nem érti pontosan a szó végét. Az ovodába is észrevették a problémát. A zt szeretném tudni, hogy milyen vizsgálatra és hova kéne elvigyem amely pontosabb diagnozist tud felállítani, hogy van-e hallás csökkenése., vagy lehet, hogy csak egy rossz szokás az állandó visszakérdezés? Tisztelettel: Váradiné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a halláscsökkenés témában

Tisztelt Váradiné! Lehet rossz szokás is, de mindenképpen szükséges egy alaos fül- orr- gégészeti vizsgálat, és hallásvizsgálat is. Hallásvizsgálatra fül- orr- gégészetről tudják küldeni Önöket. Lehet egyébként, hogy visszanőtt az orrmandula, és az okozza a panaszokat, de ezt csak egy vizsgálat során lehet kideríteni.

Kérdés: 2010. július 17., 11:53; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:36
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban