• Mit jelent a 10-Db-es hallásromlás,8-hónapos babánál????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr?

         

        Szeretném tudni,hogy az unokámnál,most azt állapitották meg a BERA vizsgálattal hogy 10-Db-es a hallás romlása van. Eddig az MR-i vizsgálat a fülben eltérést nem találtak,de a BAEP.-jan.7.-én,és márc.-8.-án kétoldali Idegi hallás vesztést igazolt.

        Ez vajon ilyen pici babáknál mit jelent,lehet e hallókészülékkel javitani,és ez az állapot meg fog e maradni?

        Fog e tudni majd beszélni?

         

        Tisztelettel:Magdi

        WEBBeteg szakértő válasza a halláscsökkenés témában

        Tisztelt Hölgyem! 10 dB-es hallásromlás nem jelentős mértékű, épphogycsak a mérési hibahatár felett van. Például még a hallókészülékes szintet nem is éri el. Beszélni -ha ezen múlik- fog tudni, de minden további vizsgálat szükséges, és a rendszeres kontroll is. Lehet veleszületett probléma, esetleg születés körüli hypoxia következménye is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-09 19:20:53; Megválaszolva: 2010. június 09., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...