• Mi lehet? 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elküldöm önnek az első részét a leleteimnek. (halláscsökkenéses 18éves lány)

        Arckoponya CT Natív
        Orrmelléküreg vizsgálata
        Mindkét oldalon az arcüreg recessus alveolarisába foggyökerek nyúlnak.
        Emellett a jobb oldalon a recessusban nyálkahártya duzzanat ábrázolódik.
        Egyébként légtartó orrmelléküregek. Az infundibulumok szabadok.
        Érdemi septum deviatio nincs.
        Vélemény: gyulladás jelei a jobb arcüregben.
        Laboratóriumi lelet:
        Se Na:140  mmol/l  135-146 F
        Se K: 4.30 mmol/l  3.5-5.5 F
        Se Cl:102  mmol/l  95-106  F
        Glukóz:4.0 mmol/l  3.3-3.5 F
        SGOT:33    U/l     4-46    F
        SGPT:44    U/l     4-49    F
        Gamma GT:25 U/l    7-50    F
        Cholineszt:7237  U/l 4000-11500 F
        Karbamid: 4.9  mmol/l  2.6-9  F
        Se Kreat:68 umol/L  53-110 F
        Cholesterin: 4.3  mmol/l  2.6-5.2 F
        Triglicerid:0.9  mmol/l  0.4-1.7 F
        Bilirubin ö:8  umol/  2-21 F
        Luesz RPR: Negatív  F
        AST:356  U/L H <200  F
        CRP:1  mg/L  <10  F
        Süllyedés:6  mm/óra  3-15  F
        Prothrombin:               F
        Proth%:103  %  80-120  F
        INR:0.98     0.89-1.1  F
        Vérkép:                F
        WBC:6.63  G/l  4-10  F
        RBC:4.4  T/l  4-5.2  F
        HGB:136  G/l  120-155  F
        Haematokrit:0.395  l/l  0.35-0.45  F
        MCV:90.4  fl  80-101  F
        MHC:31.1  pg 26-35  F
        MCHC:344  g/l  310-370 F
        Thrombocyyta:232  G/l  1500-400  F
        Neutro %: 0.55   150-400  F
        Lym %:0.33 0.2-0.4  F
        Monocyta %:0.09    H  0.02-0.08  F
        Eo %: 0.03 <0.05  F
        Basophyl %:0.01 <0.01 F
        Neutro. konc:3.64 G/l 1.5-7 F
        Lympho. konc:2.17  G/l 1-3.7 F
        Mono. konc:0.57 G/l <1.2 F
        Eo.konc:0.22 G/l  <0.1 F
        Baso. konc:0.03 G/l <0.1 F
        Ált vizelet:
        Víz. fajsúly:1.025 G/cm+  1.012-1.03 F
        ph:6.0  4.8-7.8 F
        Víz. feh:halványopál
        Víz cukor:negatív
        Aceton:negatív
        Víz UBG:normál
        Víz bilirubi:negatív
        TTC:pozitív
        Vizelet ül:
        Víz fvs:500 /látótér H  <5
        vvt:3 /látótér  <3
        Nem lys.vvt:18 °
        Víz laphám:34  /látótér H <6
        kerek háms:0
        Hyalin cyl:0
        Bacterium:17524  /látótér H <1200
        Víz Osmol:618  mmol/kg  50-1400
        kristály:0

        WEBBeteg szakértő válasza a idegi halláscsökkenés témában

        Tisztelt Kérdező! Ebben a laborban oki tényező nem derül ki. A korábbileletek egyértelműen igazolták az idegi eredetű halláscsökkenést. Ennek kezelése egyáltalán nem könnyű feladat. Gyakran a folyamatot kiváltó ok sohasem derül ki. A szükséges vizsgálatokat elvégezték, a kivizsgálása alapos. A rendszeres ellenőrzésen kívül az egészséges életmódra kell odafigyelnie.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-02 20:35:44; Megválaszolva: 2010. június 24., 20:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát amit a mai napon meg is kaptam, a talált orrmandulával kapcsolatban szeretnék még 1-2 kérdést feltenni Önnek. Az orromra felírt Dymista orrspray használata óta, reggelente véres darabok is vannak az...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! 34 éves Férfi vagyok. 8 éve folyamatosan szipogok, és enyhén mindig folyik az orrom. Szem körüli fájdalom esetenként szokott csak lenni. Egyszer már próbáltam kivizsgáltatni magam, de akkor azt mondták a szipogásom...
        Tisztelt Doktor Ûr! 1 éve állandô orrfolyasom van.Neha iszonyú orrcsavaras es viszketes kiséri.Nagyon sokat tûsszogok.Prick teszt negativ. Fel eve voltam orvosnal o allergiara gyanakodott rtg felvetelt csinaltatott elotte. Lendin 20mg ot kaptam es...
        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 16. hetes terhes vagyok és több, mint egy hónapja náthás panaszok kínoznak, amiket szerintem egyértelműen a hormonális változások okoznak. A tüneteim: állandó nagyon súlyos orrdugulás, sokszor teljesen zárt...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már több, mint egy hete minden nap úgy ébredek reggel és néha hajnalban is, hogy zúg a bal fülem. A bal orrjáratom is mindig be van dugulva reggelente, enyhe szédülés is előfordul. Napközben a panaszok elmúlnak, de...
        Tisztelt Doktor Úr, Körülbelül 3 hete vettem észre, higy a jobb oldali torkom vagy mandulám megduzzadt. Azóta állandó a tünet. Nem javul s nem rosszabbodik. Nyelési fájdalom, láz, köhögés nem volt. Nagyon ritkán sugárzó fájdalmat érzek a...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Mai napon voltam nyitott MR vizsgálaton aura migrénein miatt. Első kérdésem az lenne, hogy mennyire pontosak a nyitott MR vizsgálaton készült lelet? Ugyanolyan pontos mint a zárt? A második kérdésem pedig, hogy a...
        Érdeklődni szeretnék hogy forduljak orvoshoz azonnal az alábbi tünet miatt, délután rántott sajtot ettem és valószínűleg kicsit nagyobb falatot sikerült lenyelnem, azóta nyomó érzés van a torkomban mintha még ott lenne az étel, inni tudok...
        Tisztelt Doktor Ùr! Nyelven többnyire fehér színű elváltozás van, már pár hete, nem múlik, hátulról előrefele egyre több van, hátul jelent meg eloszőr, aztán előrefele. A leghátsó részen 4 db dudor az ízlelo bimbó? Azok normál...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a választ a fehér elváltozások a nyelven illetoen. Torokfertőtlenítőt még nem használtam, kipróbálom azt. A sima rágástól, evéstől nem érzem, hogy csökkenne a fehér rész területe, inkább csak nő. Ha...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
        A ginzeng és ginkgó hatása
        Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
      • Infografika és videó
      • Hirdetés