• Gége/Hangszalag polip 3.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr!

        Köszönöm szépen a válaszát, amit alábbi kérdésemre küldött.

        Előzmények:

        "Apukám (55 éves) hetek óta nagyon rekedt. Fül-orr-gégész szakorvos látta tegnap reggel, a gégéjében polipot állapított meg.A konzervatív kezelés sajnos nem használt, így műtét útján kellett eltávolítani a jobb hangszalagján található lencsényi nagyságú polipot."

        Sajnos a helyzet azóta rosszabra fordult. A műtét során a hangszalagról a polipot eltávolították, de alatta az orvos talált egy  - nagy valószínűség szerint rossz indulatú  - csomót. Levette, szövettani eredmény két hét múlva várható. Ha rák - ami jelen állás szerint valószínű - mire számíthatunk? Milyenek az esélyeink?

        Köszönettel:

        Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a gége, polip témában

        Kedves Tímea! Ha tényleg rosszindulatú daganatról van szó, akkor szerencsére az nem lehet olyan kiterjedt, ha egy polip el tudta takarni. Azt kétféleképpen lehet kezelni, erről írtam itt: http://enthouse.blog.hu/2009/11/21/korai_hangszalag_laphamrak_kezelese_sugarkezeles_vagy_mutet_legyen De ezt csak látatlanban mondom, mivel nem láttam a pontos kiterjedést, ezért nehéz pontosabbat mondani. Ha a fentiek megállják a helyüket, akkor az esélyek nem rosszak, sőt!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-20 19:22:49; Megválaszolva: 2010. május 20., 19:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés