• Gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr. Úr/Nő!

         B.Andrea vagyok ,37 éves.Kérdésem a következő lenne:Kb. fél éve két hetente kis genny pöttyök jellenk meg a mandulámon.Néha fáj ,de a legtöbbször csak kellemetlen ,mert nyeléskor érzem hogy ott van valami.Általában egy ,néha mind két oldalon ,de valamikor csak az egyiken.Más tünet nem párosul mellé,nem vagyok lázas stb.,erősnek érzem magam ,rendszeresen sportolok.(Bár mostanában két havonta megfázom sajnos.) Gyógyszert nem szedek,mert magától elmúlik.Érdemes ezzel foglalkoznom ,vagy majd egy idő után elmúlik?

        Válaszát előre is köszönön.Tisztelettel:B.Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a mandula témában

        Kedves Andrea! Nagy valószínűséggel az Ön manduláin az úgynevezett detritus, azaz beszáradt váladék jelenik meg. Ez a mandula apró járataiban gyűlik össze, eliminált elhalt kórokozókból és fehérvérsejtekből áll össze. Majd pedig időnként kilökődik a mandulából, vélhetően ilyenkor látja őket a felszínen. Ezzel, ha csak kis mennyiségben jelentkezik, nem kell külön foglalkozni. Azonban ha sok van belőle, akkor az a mélyben zajló gyulladás jele lehet. Látatlanban ezt gondolom, minden más eshetőség kizárásához fül- orr- gégészeti vizsgálat szükséges.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-19 19:34:48; Megválaszolva: 2010. május 19., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés