• Manduka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor úr/nő 15éves vagyok és az elmúlt 3honapba 3x diagnozitáltak heveny gégegyulladást Utolso leletembe ami 2010.4.19i ezt irták: Jelen panaszok: Mandullák kötöttek,hegesek.Hátsó garatfalon rendkivűl vérbő duzzadt nyirokelemek.Duzzad,fellazult ornyálkahártya.Mko ép hj,ép dh.Nyakon kóros nem tapintható,Kissé erezet duzzadt gégenyh. Diagnozis: JO3902 Tonsillitis acuta k.m.n Nekem it egy mandula mütétet javasoltak.Ön szerint ez a lelet mit tartalmaz? ÉS ez a mandula mütét úgy mennyire veszélyes és mennyit kel bent lenni? Köszönöm a válaszát elöre Barbi Kedves Barbi! Bár az erezett hangszalagok valóban gégegyulladásra utalnak, az elsődleges diagnózis a tonsillitis az mandulagyulladást jelent. Azt hiszem a kollégá(i)m arra gondolnak, hogy a mandulája gócos, ezért vissza-vissza fertőzi a gégéjét, ezért kellene kivenni. A műtét nem veszélyes, de a műtét után két hétig figyelni kell, be kell tartani az útmutatásokat, ha vérzés van, akkor pedig azonnal kórházba kell menni. Nálunk egy éjszakát kell benn tölteni, a műtét napján. Ezek utánis fáj a torkom már 2hete és hiába szedek nemjobb pedig anti bitokummal kezeltek de ugy érzem semmi se segít Mit kéne tennem?

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Barbi!

        Erre most így nem tudok válaszolni, mivel nem láttam a torkát eddig egy alkalommal sem, az eddig leírtak pedig nem elég ahhoz, hogy érdemben további tanácsot adjak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-06 12:42:33; Megválaszolva: 2010. május 06., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés