Felső léguti fertőzés

Tisztet Válaszoló Orvos!

Januárban volt felsőlégúti fertőzésem. Akkor kaptam aktil  kapszulát. Elvileg meg is gyógyultam. Aztán január végétől egész mostanáig hol torokfájásom volt, hol torokgyulladásom, aztán rá 1, 5 hétre légcső- és gége gyulladás, most pedig arcüreg gyulladásom van. Ezutóbbit röntgennel állapították meg. Folyamatos köhögésem miatt tüdő röntgent is csináltak, elvileg ott minden rendben.

Mindezekere szedtem már 2x aktil nevú antibiotikumot, tantum verdét szopogattam, sinecodot a köhögésre, most pedig cedax nevű gyógyszert irtak fel és sinupretet.

 

A kérdésem az lenne, hogy ez ilyen durva vírus ami a szervezetemben van? Mit tegyek hogy minél hamarabb kikeveredjek belőle?
A sok antibiotikum károsítja az ellenálló képességet?

 

Köszönettel:

Lindy

Dr. Boros Miklós válasza légúti fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Sok fertőzés okának kideríése miatt történjen fül-orr-gégészeti szakvizsgálat. Az antibiotikumok mellé fogyasszon pro- és prebiotikumot is. Ezzel tudja csökkenteni káros mellékhatásukat. Inhaláljon és kerülje a dohányzást és a szennyezett levegőjű helyeket.

Kérdés: 2010. április 21., 11:06; Megválaszolva: 2010. április 21., 11:06
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torok gege
Üdv Egy honapja kuzdok felsolegutimegfazassalkezdodott eros natha es kohoges gondoltam csak elmulik. Hatelkezdett fajni a mandilaim de ugx mintha szetvertem...
Rejtélyes kór!
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?
Halláscsökkenés