Fülfájás

Kedves Piros Doktornő, Horváth Doktor Úr! Nővérem 6 éves kisfiának egy hete kimosták a fülét, Néhány nap múlva elkezdett neki viszketni, tegnap este pedig fájni. Az is fáj neki, ha a fülkagylóhoz érünk és mintha az egész hallójárat szükebb lenne neki.Itt a hosszú hétvége, nincs rendelés. A patikában Otipax fülcseppet adtak.Reméljük enyhül tőle a fájdalom.Egyébként, ha nem érünk hozzá vagy nem fekszik rá akkor nem fáj neki különösebben. Mi lehet a probléma? Melegiteni szabad e neki? Hogyan gyógyitják ezt a fajta fülfájást? Köszönettel várjuk válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fülfájás témában

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A leírás alapján nagyon valószínű, hogy a víz hallójárat gyulladást okozott, azaz a dobhártyától kifelé, a hallójárat bőre gyulladt be. Ez sajnos ritkán, de előfordul. Az Otipax jó rá, valamint érdemes lenne Nurofen gyulladásgátló-fájdalomcsillapítót venni a patikában. Ez recept nélkül kapható. Azért a biztonság kedvéért jó lenne, ha megint látná fül- orr- gégész is! Egyrészt kizárni más betegséget, másrészt azért az otipaxnál van hatékonyabb fülcsepp is, de az receptköteles. Víz ne menjen a fiatalember fülébe a gyógyulási idő alatt, arra fontos figyelni!

 

Dr. Horváth Tamás, fül- orr-gégész szakorvos
ENTHouse Budapest Kft.,
+36 70 342 4298
Kérdés: 2010. március 15., 20:13; Megválaszolva: 2010. március 15., 20:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás