• Gyakori gennyes mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        16 éves fiamnak havonta egyszer gennyes mandulagyulladása van láz nélkül, ami két hétig is tart. Szoktuk antibiotikummal is kezelni és egyéb gyógyszerekkel de nincsenek hatással és már mindent kipróbáltunk, több fülorrgégész is látta. Mit javasol mit tegyünk, a gyereknek gyenge az immunrendszere

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Ha valakinek éveken át évi több, mint 2-3 alkalommal begyullad a mandulája, vélhetően az a mandula nem szolgálja elég effektíven a védekezőrendszert, idővel gócos gyulladás alakulhat ki benne. Ilyen esetben el kell távolítani sajnos a mandulákat, nagy eséllyel jobban jár vele. Nem tudom, más kolléga mondott-e ilyet, de én látatlanban ezt tanácsolom. Nyilván akkor tudok biztosabbat mondani, ha én is megnéztem volna őt, mivel a vizsgálati lelet is befolyásolhatja a kérdést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-09 10:56:59; Megválaszolva: 2010. március 09., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: