indul a "mandula"

Tisztelettel! Fáradékonyság, levertség, vállfájás miatt kerestem meg a háziorvost. Egy ideje kellemetlen ízt és váladékot éreztem a számban, torkomban. Kivizsgálások eredménye: mandulaműtét. Két hete történt. Reménykedtem, hogy ez volt a góc, ezzel kitisztul a garat, megszabadul íztől, váladéktól, s nem utolsó sorban irületi fájdalmaktól (tudom, hogy ez hosszabb folyamat). Két hét után változatlan a helyzet, levert vagyok, visszatért a váladék a garatba(olyansmi ami irritáló, állandóan nyelésre késztet és mégis mindig marad belőle, elnézést a szakszerütlen megfogalmazásért). Arra ébredtem, hogy az orromból váladék folyik, de napközben nem vagyok náthás. Tisztelettel várom tanácsát, köszönettel, d.n

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a mandulaműtét témában

A garatban, különösen hátsó garatfalon váladékcsorgást krónikus orrmelléküreggyulladás, leggyakrabban idült arcüreggyulladás okoz. Az orra azért reggel csorog legjobban, mert fekvéskor kerülolyan helyzetbe az üreg nyílása, hogy kifelé ürüljön a váladék, ami egyébként hátra csorog, ha felegyenesedve jár. Ez szerepet játszhat a garat, gége, légutak befertőzésében is, hiszen a váladék kórokozókat tartalmaz, fertőző. A kezelés első körben gyógyszeres, ha ez nem elegendő egyéb, eszközös beavatkozások is szóba jöhetnek.

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2010. március 01., 22:19; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás