• Tüszős mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        Kb két hete voltam orvosnál, aki tüszős mandulagyulladást állapított meg nálam. Hányingert éreztem minden evés után, és fájt is egy kicsit a hátam hosszabb séták alkalmával. Maripen extra nevű antibiotikumot írt fel, amit szedtem is 10 napig. Viszont a gyógyszer abbahagyásával sem szűnt meg a mandulagyulladásom, és megint kezdenek visszatérni a tüszők. Ennek lehet az az oka, hogy a 8-9. nap környékén elfelejtettem bevenni egy kapszulát, vagy esetleg a mandulagyulladás csak a tünete valaminek?
        Számíthatok esetleg hosszabb kivizsgálásra?

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Lehetséges, hogy a mandulagyulladást okozó baktérium nem volt érzékeny a Maripenre. A mandulagyulladás gyakori jeleléte vagy elhúzódó volta, más fertőző betegségekkel való társulása inkább immunrendszeri gyengeségre hívja fel a  figyelmet. Ezért a javasolt terápia multivitaminnal való kiegészítését javaslom. Menjen vissza az orvosához!


        Kérdés: 2010-02-26 09:14:49; Megválaszolva: 2010. február 26., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: