• Nyálminta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő,

        köszönöm szépen válaszát. Megfogadtam tanácsát és elmentem a fül-orr gégészetre, ahol szervi eltérést nem állapítottak meg. Vettek viszont nyálmintát, amiből baktérium és gomba vizsgálatot (? ) végeznek. Ez mit jelent? Biztos buta kérdés, de ez pl. kimutathatja  a candida gombát is? A lelet szerint lepedékes a nyelvem, (egyébként mindig az), de még soha nem mondták ennek mi oka lehet.

        Egyébként nem dohányzom és soha nem is dohányoztam, fiatal nő vagyok.

        köszönettel és szép napot kívánva

        WEBBeteg szakértő válasza a fül-orr-gégészet témában

        Kedves Kérdező!

        Azért vettek mintát, mert valamilyen fertőzésre gondolnak. Ha kitenyésztik, akkor abból a kórokozó baktériumok és gombák is megállapíthatóak lesznek, ha van Candida, akkor az is. A lepedékes nyelv oka lehet fertőzés, stressz, emésztőszervi betegség, kevés folyadékfogyasztás, és maga a csökkent nyáltermelés. Az jutott még eszembe, hogy ha a szája és a szeme is száraz, érdemes immunológust is felkeresnie, de ezt ha visszamegy a leletért, biztos el fogják mondani.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-26 08:58:24; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: