• Orrvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot kívánok!

        9 éves kisfiamnál kb.1 éve többször előforduló orrvérzést észleltünk.Voltunk füll-orr gégészeten ahol "kisütötték" az ereket.Két alkalommal is.Kaptunk krémet is rá.De azóta is igaz sokkal ritkábban de van hogy elered az orravére.Novemberben az iskolából hazaküldzék mert nagyon fájt a feje, ami még később 2-3 alkalommal előfordult.Elvittük kivizsgálára.Vérvételre, hogy nem vérszegény-e.Füll-orr gégészetre és szemészetre./szemüveges/ Mindenhol jó eredményt kaptunk és azt mondták mindenhol hogy nem fájhatna a feje.Nem stresszesgyerek, tehát az iskolai feszültség szerintem kizárható. A fejfájásai szerencsére megszüntek, de tegnap éjjel megint eleredt az orra vére.Vigyem el megint orvoshoz, vagy várjam meg hogy ha majd estleg sűrübben vérzik az orra? Arra is kiváncsi lennék, hogy mitől fájhatott a feje. Azt mondta olyan mint ha az egész feje fel akarna robbanni.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a orrvérzés témában

        Fontos lenne az esetleges vérnyomás eredet kizárása! Gyermekeknél is előfordulhat maga vérnyomás, ami fejfájást, orrvérzést okozhat! Különösen vesebetegségekben gyakori, az ún. másodlagos magasvérnyomás. Emiatt a vesebetegségekirányábaisvizsgálódni kell: laborvizsgálatok, hasi ultrahang, vese ereinek vizsgálata.

        A véralvadás zavarait isérdemes kizárni, ez is összetett laborbizsgálatokat jelent.

        Az érfalak állapotára is gondolni kell. Hajszálerek fokozott sérülékenységét C-vitamin hiány is okozhatja. C-vitamin, Rutascorbin szedése is segíthet a javulásban. A gyermekorvosnál isérdeklődhetnek az adagolást illetően.

        Allergiás gyermekeknél ismegfigyelhető fokozott hajlam az orrvérzésre. Ezt isérdemes kizárni.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-01 22:07:04; Megválaszolva: 2010. március 01., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: