• Mit tehetnék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        A nyakam nagyon meg volt dagadva, alig tudtam nyelni és beszélni, be voltam rekedve. A nyirokcsomók mindkét oldalon nagyon be voltak gyulladva.Ezek a tünetek már több éve vannak és csak most küldtek vele tovább.Nyaki ultrahangot és torok tükrözést is végeztek. Az utobbit kevesebb sikerrel.Cukorbeteg vagyok és penicillin, szumetrolim érzékeny.Erre kaptam Azi Sandoz 500 mg-os gyógyszert, ami a gyulladást teljesen levitte.De sajnos a rekedtség megmaradt.Ultrahangon valami 6 mm-es cisztát találtak és azt mondták, ez semmi, fél év múlva menjek vissza. Megnézik változott-e.Nagyon félek, mert mikor nyelek még azt érzem és nem tudom jó ötlet-e addig várni? Mi van, ha rossz indulatú a ciszta? Kérdésem az lenne, hogy ön szerint menjek-e még emiatt tovább és hová, ha kellene, mert félek késő lesz és már nem tudnak segíteni.Válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Bernadett

        WEBBeteg szakértő válasza a rekedtség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kérdésből nem derül ki, hogy a nyakon hol találták, mely szervekhez, erekhez közel a cystát. A 6 mm-es cysta az esetek döntő többségében nem okoz nyomási tünetet. Amennyiben könnyen elérhető a tartalmából lehet patológiai vizsgálatot végezni. Összeségében azt javaslom, ha romlik az állapota és fokozódik a nyelési probléma ellenőrző vizsgálat szükséges.


        Kérdés: 2010-02-25 21:41:44; Megválaszolva: 2010. február 25., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.